Krenule prijave za jubilarno 10. izdanje natjecanja mladih folklornih koreografa "Se tanca? Tanca se!"

MGA/VV | 8.3.2020. u 12:02h | Objavljeno u Društvo

Iz Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije pozivaju sve folklorne koreografe rođene 1992. godine i mlađe da se prijave na natjecanje mladih folklornih koreografa, koje će se ove godine održati po jubilarni deseti put. Natjecanje se organizira sa ciljem popularizacije folklorne umjetnosti i tradicijske kulture među mladima i željom da se potaknu mladi plesači prema kreativnom stvaranju novih umjetničkih djela. Zahvaljujući natjecanju zadnjih nekoliko godina afirmirala su se nova imena na našoj folklornoj sceni.

Na Festival koji se održava pod imenom "SE TANCA? TANCA SE!", mogu se dakle prijaviti samo natjecatelji do 28 godina starosti. Prema propozicijama Festivala koreografije ne smiju biti kraće od 3 minute ni dulje od 7 minuta. Natjecanje će se održati u subotu 17. svibnja 2020. godine, s početkom u 16:00, a zadnji dan za prijave je 04. svibanj 2020. godine. Prijave treba slati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U prijavi treba navesti naziv koreografije, ime koreografa sa kratkim životopisom, adresu, tel. i e-mail adresu natjecatelja, ukupan broj izvođača, te naziv izvođača, ansambla ili KUD-a koji će izvesti koreografiju. Natjecatelje će ocjenjivati stručno povjerenstvo. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a za najuspješnije natjecatelje predviđene su prigodne nagrade.

Označeno u