Kreće se u 12 milijuna kuna vrijednu dogradnju 6. osnovne škole

| 8.3.2018. u 16:15h | Objavljeno u Društvo

Nakon što se godinama obećavala dogradnja varaždinske 6. osnovne škole, napokon se u istu i kreće. Naime, već bi ove godine, za vrijeme školskih praznika, trebala započeti gradnja nove dvodijelne sportsku dvorane, učionice za informatiku, biologiju i kemiju, veću blagovaonicu ali i novu knjižnicu. Radi se o dogradnji dodatnih 2 tisuće kvadratnih metara

- Naša škola radi gotovo u dvije smjene, uz 32 razredna odjeljenja i čak osam odjeljenja produženog boravka. Sadašnji prostorni kapaciteti nisu dovoljni da bi zadovoljili redoviti rad škole - rekao je ravnatelj 6. osnovne škole Mario Stančić, koji je danas 8. ožujka, zajedno sa gradonačelnikom Čehok predstavio projekt dogradnje škole.

Dodao je kako će se dogradnjom škole riješiti dva najveća problema škole, a to su blagovaonica i dvorana.
- U blagovaonici se sada poslužuje pet obroka, dok će se dogradnjom taj broj smanjiti na tri obroka, a sadašnja dvorana jednostavno nije dostatna za sve potrebe naše škole. S novom dvodijelnom dvoranom ćemo svim našim učenicima omogućiti redovito pohađanje tjelesne i zdravstvene kulture, ali i bavljenje sportskim i izvannastavnim aktivnostima - rekao je ravnatelj Stančić.

Prezentacija VI. OS 24 slide

- Ovaj projekt se nažalost oteže već šest godina no mi smo ovome ozbiljno prionuli. Nadam se da će se u gradnju krenuti već ove godine za vrijeme praznika. Na taj način bismo, uz rješavanje problema elektroinstalacija na 5. osnovnoj školi i energetsku učinkovitost na koju smo prijavili nekoliko škola, stvorili materijalne pretpostavke za školu otvorenih vrata, tako da djeca školu ne doživljavaju kao mjesto učenja, nego kao mjesto življenja - rekao je gradonačelnik te istaknuo kako gradnja neće utjecati na postojeću nastavu, jer će se nova dvorana graditi s istočne strane te tako neće smetati izvođenju nastave.

Dodao je kako je 6. osnovna škola imala puno veći priljev djece nego što su očekivali, na što je utjecala i izgradnja POS naselja i Grabanica, s time da i mnogo roditelja van Varaždina želi da njihovo dijete pohađa 6. osnovnu školu.

Prema prvim procjenama, cijena dogradnje iznosila bi oko 12 milijuna kuna, a financirat će se kreditom, što je i predviđeno u proračunu.

Idejni projektant Darko Brezovec istaknuo je kako će, s obzirom na to da će se graditi s istočne strane, škola dobiti i novi ulaz od strane Ulice Miroslava Krleže, čime će se smanjiti gužve na ulazu u Ulici Dimitrija Demetra.

Dvorana će biti u dva dijela, te će uz nju biti dvije ženske i muške svlačionice sa sanitarnim čvorom, dok je novost i jedna svlačionica posebno namijenjena za sportaše invalide. Iznad svlačionica bi se trebale nalaziti tri nove učionice, te jedna multimedijalna dvorana koja će najvjerojatnije biti namijenjena za novu i veću knjižnicu.

Prezentacija VI. OS 25 slide