Koncerti rezervirani su za dane vikenda, Fontana Blues Festival 21. i 22. srpnja

VV | 12.7.2023. u 17:57h | Objavljeno u Društvo

Narednih dana, Varaždince očekuje raznovrstan program u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, sve od tamburice preko klasike pa do bluesa, na vama je samo da odaberete što vam odgovara.Nastup Varaždinskog tamburaškog orkestra i Varaždinskog trija očekuje vas u Atriju Starog grada, a Fontana Blues Festival održat će se na Kazališnom trgu sljedeći vikend.

Varaždinski tamburaški orkestar je osnovan 2005. godine. Osnovni cilj Udruge je promicanje i unapređivanje glazbene kulture na području tamburaške glazbe, očuvanje Hrvatske kulturne baštine i Hrvatskog nacionalnog identiteta.VTO okuplja najbolje tamburaške glazbenike Varaždina i po svojoj kvaliteti predstavlja reprezentativni i nezaobilazni čimbenik kulturnih zbivanja grada Varaždina i šire društvene zajednice. U nedjelju 16. srpnja 2023. godine održat će koncert s tri tamburaške legende, ŠimomJovanovcem, Borisom Ćirom Gašparcem i Stankom Šarićem. Ulaznice po cijeni od 5 € mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Stari grad.

Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se s puno entuzijazma priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu ove, 2023. godine klavirski trio te nazvan – Varaždinski trio – s obzirom na to da ga čine svirači Varaždinci. Na hrvatskoj, napose varaždinskoj glazbenoj sceni, primjetan je prostor za kontinuirano i promišljeno djelovanje ansambla ovog tipa i glazbenog sastava (klavir, violina, violončelo) kako u približavanju mnogobrojnih majstorskih djela svjetske literature iz područja tako i predstavljanju poznatih i manje poznatih (ili tek napisanih) djela hrvatskih autora različitim domaćim i inozemnim publikama. Navedenu će misiju, vjerujemo, ovaj ansambl uspješno ostvarivati što će ga s vremenom koje je pred njim uvrstiti među nezaobilazne dionike glazbenog života Varaždina i Hrvatske. U srijedu 19. srpnja 2023. godine, svojim prvim koncertom, Varaždinski trio će se predstaviti u atriju Starog grada Varaždin, a ulaznice po cijeni od 5 € moći će se kupiti prije koncerta.

Blues i rock koncerti rezervirani su za dane vikenda, a tradicionalni Fontana Blues Festival ove će se godine održati 21. i 22. srpnja na Kazališnom trgu. CafeSociety, Prismojeniprofesorji bluesa, BoogieBass i Foilers nastupit će na ovogodišnjem Festivalu, stoga ne propustite priliku uživati u izvedbama nekih od ponajboljih domaćih i stranih rock i blues bendova, vrhunskih jazz-ista iz Varaždina i okolice.