Kolovrat riječi u Ivancu okupio dvadesetak pjesnika iz tri županije Foto: Grad Ivanec

Kolovrat riječi u Ivancu okupio dvadesetak pjesnika iz tri županije

Varaždinske vijesti | 16.8.2017. u 18:19h | Objavljeno u Društvo

U Ivancu je u petak, 11. kolovoza, u organizaciji ivanečkih pjesnika Darka Fodera i Ljiljane Vuglač, održan pjesnički susret "Kolovrat riječi". Predući fine pjesničke niti "Kolovrat" je povezao tri županije: Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku, a bilo je predstavnika i iz Zagreba te iz susjedne Slovenije.

U programu su sudjelovali: Stjepan Rogina iz Zagreba, Aleksandar Horvat iz Ludbrega, Slavica Gazibara iz Čakovca, Sanja Mendek iz Marije Bistrice, Slađana Benkus iz Cerja Nebojse, Đurđica Garvanović Porobija iz Maruševca, Štefanija Mikac i Snežana Liber iz Sračinca, Davorka Črnčec iz Nedelišća, Milan Novak iz Maribora, Marin Šestak, Ljubica Ribić i Tugomir Orak iz Varaždina, Ružica Kišur - Črlenec iz Brezničkog Huma te Josip Kraš, Anica Bukovec, Vesna Štruklec, Darko Foder i Ljiljana Vuglač iz Ivanca.

Poezija je kazivana na nekoliko punktova: u Muzeju planinarstva, u Caritasovu domu (tamo je stihove kazivala i korisnica Slavica Dugandžić), zatim u paviljonu i kod lipe u gradskom parku, na nekadašnjim zdanjima Staroga grada Ivanca, kod župne crkve i na kraju, u ugostiteljskom objektu "Gost&Ona", gdje je ležerno druženje uz stihove i osvježavajuće napitke potrajalo do kasne večeri.

Nesvakidašnji pjesnički događaj podržali su Turistička zajednica grada Ivanca koja je za sudionike osigurala knjige i brošure o ivanečkim mlinovima, dok je Grad Ivanec otvorio vrata prekrasnog ambijenta Muzeja planinarstva i sudionicima osigurao osvježenje.

Potaknuti odličnim reakcijama sudionika, organizatori vjeruju da će pjesnički susret "Kolovrat riječi", koji je u ovakvom formatu po prvi put organiziran u Ivancu, prijeći u tradiciju.