Književna nagrada Tea Benčić Rimay opet ide u Varaždin - ovog puta Tomislavu Ribiću Foto: Privatna arhiva

Književna nagrada Tea Benčić Rimay opet ide u Varaždin - ovog puta Tomislavu Ribiću

vv | 12.12.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Poslije Andreje Žigić-Dolenc i Snježane Tramburovski u posljednje četiri godine ugledna književna nagrada "Tea Benčić Rimay" za rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi po treći puta dolazi u Varaždin.

Tomislav Ribić dobitnik je nagrade za zbirku pjesama u prozi "Koordinate straha/Dijagrami nestajanja".

Izborom Prosudbenog povjerenstva u kojem su bili Božica Vuić, Branko Maleš i Dražen Katunarić, najuspješnija neobjavljena zbirka pjesama u prozi, pristigla na raspisani natječaj za književnu nagradu “Tea Benčić Rimay” za 2022, godinu je zbirka pjesama “Koordinate straha/Dijagrami nestajanja”.

>>Nagrada Kamov Tomislavu Ribiću: Nemjerljiv značaj za KAJ kao priznati jezik!

Dodjela nagrade s prigodnim programom održat će se u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak, 12. prosinca u 18 sati. Nagrada se sastoji od objavljivanja rukopisa i novčanog iznosa od 4000 kuna. Nagrada se sastoji od objavljivanja rukopisa i novčanog iznosa od 4000 kuna. Zbirka pjesama u prozi izlazi iduće godine u izdanju sisačke knjižnice, u kojoj će biti i predstavljena. Ribić je i ovogodišnji dobitnik nagrade Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo 2022. napisano na hrvatskom jeziku - "Dve rali zmeržnjenoga jognja", koju dodjeljuje Hrvatsko društvo pisaca (HDP).

Poslije Andreje Žigić- Dolenc i Snježane Tramburovski u posljednje četiri godine ugledna književna nagrada "Tea Benčić Rimay" za rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi po treći puta dolazi u Varaždin. Nagrada se dodjeljuje od 2014. te nosi naziv po docentici Tea Benčić Rimay (1956-2009.) - pjesnikinji, esejistici i književnoj kritičarki, jednoj od vodećih hrvatskih stručnjakinja za suvremeno hrvatsko pjesništvo.