KNJIGA Most preko želja - o emocijama koje vladaju našim umom, duhom i tijelom, bili mi toga svjesni ili ne

jm/vv | 2.7.2023. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

U esejima propitkuje stanje svijesti i ponire u dijelove nas samih koje dosad nismo poznavali ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Metela Ožegovića predstavljena je nova knjiga autorice Zdenke Čavić. Varaždinskoj publici ova aktivna članica Varaždinskog književnog društva predstavila je novu knjigu eseja "Most preko želja".

Riječ je o knjizi u kojoj autorica kroz četrdeset i tri eseja piše o emocijama i osjećajima što vladaju našim umom, duhom i tijelom, mijenjajući nam pritom život bili mi toga svjesni ili ne. Od prvog eseja pod naslovom „Potraga za smislom“, do zadnjeg „Tko smo mi zapravo“, propitkuje stanje svijesti, ponire u one dijelove nas samih koje do sad nismo poznavali, ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje.

Autoricu i njeno stvaralaštvo predstavili su Tugomir Orak i Ružica Marušić Vasilić, a ulomke iz knjige su čitale Slađana Benkus i Jelena Sekovanić. Ovo predstavljanje su svojim nastupom uveličali članovi vokalnog ansambla Duga iz Dugog Sela.