KLIKER FESTIVAL Za predstavu "Od muhe do slona" tražilo se mjesto više, ne propustite programe za publiku s dudama!

VV | 7.10.2021. u 18:12h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu od 4. do 9. listopada traje Kliker festival - festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade. .

Nakon svečanog otvorenja uz Plesni studio Vindi, na daskama varaždinskog HNK održale su se predstave "Zemlja snova“, "Stvari stvaraju“ i "Noću“ te hrvatska premijera nove interaktivne plesne predstave Umjetničke organizacije VRUM "Od Muhe do slona“, koja je male gledatelje odvela u svijet slobode, dimenzija i perspektiva o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.

- Kliker je zaista festival s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta, što dokazuje i činjenica da su zbog povećane potražnje umjesto jedne, održane dvije izvedbe predstave "Od muhe do slona“, a u petak su na rasporedu i dvije izvedbe predstave "Beskrilci u oblacima“ - kažu iz VRUM-a.

244573609_1905391462966328_6065660958584279404_n.jpg

Program festivala se nastavlja uz prezentaciju KLIK kluba, platforme za komunikaciju, umrežavanje i suradnju izvedbeno-scenskih umjetnika, institucija, organizatora i pedagoga, ali i dvije zaista zanimljive radionice. VRUM tako donosi plesni improvizacijski susret "No Work & Just Play - Playshop“, dok će Łukasz Czapski u sklopu radionice
"Flow like water“ naučiti sve o pokretima i kako se usredotočiti na njihovo ujednačeno i fluidno izvođenje bez nepotrebne napetosti. 

- Posebna poslastica sprema se za publiku s dudama koje, zajedno s njihovim odraslima, varaždinski pijanist Danijel Oto poziva na koncert probrane klasične glazbe u petak, dok će u subotu bebe do 18 mjeseci imati priliku uživati u imerzivnoj predstavi "Ninabu“. Ulaznice za oba programa za bebe dostupne su na blagajni HNK Varaždin. Kliker završava u subotu, 9. listopada, uz elektro-bajku za sve generacije u izvedbi glazbeno-zaljubljenog para "Cura i dečko“ te Open Mic karaoke večer u centru P4 - poručuju iz VRUM-a.

DSC_6377_copy.jpg

Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade "Kultura nova" i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb.

- Sve posjetitelje i sudionike podsjećamo na smjernice i preporuke koje su na snazi i koje će se primjenjivati tijekom festivala, popratnih programa i radionica, te molimo da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri - poručuju organizatori.

DSC_6291.jpg

Označeno u