Kerekesh teatru dvije nagrade na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju

VV | 8.9.2021. u 09:09h | Objavljeno u Društvo

Kerekesh teatar iz Varaždina osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju.  Nagrada za najbolju glumicu pripala je Ani Begić Tahiri, dok je nagrada za najboljeg glumca pripala Janu Kerekešu.

Predstava "Ja, trudnica" gostovala je 31. kolovoza u Sjevernoj Makedoniji u Skopju i predstavljala Hrvatsku na Balkanskom teatarskom festivalu nezavisnih scena - provokacija. 

Publika i žiri na festivalu gledali su predstave iz 5 zemalja (Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije), a predstavu Kerekesh Teatra gledalo je u Skopju više od 300 ljudi koji su po završetku predstave glumce nagradili tako što su ustali na noge i pljeskali nekoliko minuta.

Festival je organiziralo nezavisno kazalište iz Skopja - Teatar Provokacija na čelu s poznatim glumcem Robertom Ristovom, članovi žirija bili su poznati kazališni umjetnici i djelatnici: Zvezdana Anđelovska, Blagoja Čorevski - Kore i Mirjana P. Ristov, a nagrade je dodijelio gradonačelnik Borce Georgievski.

Prilikom dodjele nagrada, Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš zahvalili su publici i žiriju na odličnim reakcijama i komentarima, te pohvalili organizatore festivala koji je bio na zaista zavidnoj razini.

Ja_trudnica_-_SKOPJE_5.jpg