Kerekesh Teatar dobio građevinsku dozvolu za Kulturni centar, kreće gradnja Foto: VV arhiva

Kerekesh Teatar dobio građevinsku dozvolu za Kulturni centar, kreće gradnja

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 15:10h | Objavljeno u Društvo

- Imamo građevinsku dozvolu! Dragi naši prijatelji, konačno imamo pravomoćnu građevinsku dozvolu za Kulturni centar Kerekesh Teatar u Varaždinu. Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv do sad su podmirili sve troškove dokumentacije radova u iznosu od 420.000,00 kuna. Sutra zabijamo prvu lopatu. Hvala vam svima na podršci - objavili su danas iz Kerekesh Teatra na Facebooku.

Podsjetimo, iza zgrade bivšeg Centra Tomislav Špoljar, između Elektrostrojarske škole i sportske dvorane Graberje. Kazališna družina Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv d.o.o. plaćat će godišnju naknadu Gradu Varaždinu za pravo građenja prema službenoj procjeni vrijednosti nekretnine.

>> Kerekeši uskoro u svojim prostorima: Radi se Kulturni centar Kerekesh teatra

Kako je najavljeno, Kulturni centar Kerekesh Teatar od 1200 m2 bit će novi kulturni dom za sve vrste izvedbenih umjetnosti, razne radionice, društvena događanja u dvije dvorane ( glavna dvorana od 444 sjedećih mjesta odnosno 1500 stajaćih mjesta i cabaret scena od 100 sjedećih mjesta ) te na ljetnoj pozornici koja će imati jednaki kapacitet dvorane za svaki program, tako da u slučaju lošeg vremena nećemo otkazivati niti jedan program već ćemo ga preseliti u dvoranu.

>> Kulturni centar Kerekesh teatra kreće u realizaciju, potpisani ugovori s Gradom Varaždinom

Jan Kerekeš iz Kerekesh teatra je u travnju s tadašnjim gradonačelnikm Ivanom Čehokom u Gradskoj vijećnici potpisao ugovor o pravu građenja na 30 godina.

kerekesh_teatar_centar_kulture_08122021.jpg