Kerameikon prima nove članove, prijave do 30. travnja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kerameikon prima nove članove, prijave do 30. travnja

VV | 10.4.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon raspisalo je natječaj za prijem novih članova.

Prema uvjetima natječaja, redovitim članom Kerameikona može postati svaka fizička osoba koja se istakla svojim interesom i djelovanjem na području keramičke umjetnosti te svojim radom dokazala promicanje njezinih vrijednosti, a želi aktivno sudjelovati u radu Udruženja. Članovi mogu biti državljani Hrvatske, ali i iz drugih zemalja te prihvaća Statut Kerameikona. Također, članovi moraju imati odgovarajuće strukovno obrazovanje u Hrvatskoj ili u inozemstvu te pet godina kontinuiranog javnog umjetničkog djelovanja. 

Osim zadovoljavanja općih, formalnih i posebnih uvjeta, izbor članova obavlja se na kvalitativnoj procjeni radova u podnesenoj dokumentaciji, a procjenu i izbor provodi Umjetnički savjet Udruženja. Za provođenje postupka oko prijema novih članova kandidati uplaćuju donaciju.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online prijavnice koja se dostavlja na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave se zaprimaju do ponoći 30. travnja.

- Ako neki kandidati nisu u mogućnosti poslati fotografije i cjelokupnu dokumentaciju online, tad je fotografije potrebno snimiti na stick/CD/DVD, a dokumentaciju složiti u portfolio formata A4 i sve zajedno na svoj trošak poslati poštom nekom od paketnih distribucija, na adresu: Sanja Brezovec, Trg Pavla Štoosa 16a, 42000 Varaždin. Na paket treba obavezno napisati ime kandidata s naznakon "Za prijem novih članova 2022., a pošiljku treba predati najkasnije do 25. travnja - navode u udruženju.

Kerameikon je osnovan 2002. godine kao neprofitna umjetnička organizacija keramičkih umjetnika i lončara te likovnih stručnjaka i galerista, kao i svih onih koji su zainteresirani za promociju, afirmaciju, unapređenje i valorizaciju keramičke umjetnosti kao specifičnog medija likovnog izražavanja. Ciljevi Udruženja su razvijanje i unapređenje širokog spektra aktivnosti vezanih uz umjetničku keramiku, poticanje suradnje umjetnika, galerista, likovnih stručnjaka, ljubitelja i sakupljača keramike, u Hrvatskoj i na međunarodnom planu, podizanje nivoa komunikacije među svim subjektima zainteresiranim za keramiku, unapređenje umjetničke keramičarske struke, ali i njegovanje iskustava keramičarske i lončarske tradicije. Udruženje svoje ciljeve ostvaruje organiziranjem niza domaćih i međunarodnih izložbi te njihovim objavama na mrežnim stranicama, internetskim portalima i youtube kanalu, uključivanjem edukativnih sadržaja u svoj redovni program, izdavanjem publikacija o svom radu te stručnim radom na obradi, čuvanju i prezentaciji vrijedne Kerameikonove "Zbirke suvremene svjetske keramike". Kerameikon je grupni član Međunarodne akademije za keramiku (IAC-AIC) u Ženevi (Švicarska), koja je u sklopu kulturnog partnerstva vezana s UNESCO-m, a u svom članstvu ima hrvatske i inozemne članove. Godišnja članarina iznosi 150 kuna, za umirovljenike 100 kuna, dok je članarina za članove iz inozemstva 30 eura.