Kerameikon prima nove članove, prijave do 30. travnja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kerameikon prima nove članove, prijave do 30. travnja

VV | 10.4.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon raspisalo je natječaj za prijem novih članova.

Prema uvjetima natječaja, redovitim članom Kerameikona može postati svaka fizička osoba koja se istakla svojim interesom i djelovanjem na području keramičke umjetnosti te svojim radom dokazala promicanje njezinih vrijednosti, a želi aktivno sudjelovati u radu Udruženja. Članovi mogu biti državljani Hrvatske, ali i iz drugih zemalja te prihvaća Statut Kerameikona. Također, članovi moraju imati odgovarajuće strukovno obrazovanje u Hrvatskoj ili u inozemstvu te pet godina kontinuiranog javnog umjetničkog djelovanja. 

Osim zadovoljavanja općih, formalnih i posebnih uvjeta, izbor članova obavlja se na kvalitativnoj procjeni radova u podnesenoj dokumentaciji, a procjenu i izbor provodi Umjetnički savjet Udruženja. Za provođenje postupka oko prijema novih članova kandidati uplaćuju donaciju.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online prijavnice koja se dostavlja na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave se zaprimaju do ponoći 30. travnja.

- Ako neki kandidati nisu u mogućnosti poslati fotografije i cjelokupnu dokumentaciju online, tad je fotografije potrebno snimiti na stick/CD/DVD, a dokumentaciju složiti u portfolio formata A4 i sve zajedno na svoj trošak poslati poštom nekom od paketnih distribucija, na adresu: Sanja Brezovec, Trg Pavla Štoosa 16a, 42000 Varaždin. Na paket treba obavezno napisati ime kandidata s naznakon "Za prijem novih članova 2022., a pošiljku treba predati najkasnije do 25. travnja - navode u udruženju.

Kerameikon je osnovan 2002. godine kao neprofitna umjetnička organizacija keramičkih umjetnika i lončara te likovnih stručnjaka i galerista, kao i svih onih koji su zainteresirani za promociju, afirmaciju, unapređenje i valorizaciju keramičke umjetnosti kao specifičnog medija likovnog izražavanja. Ciljevi Udruženja su razvijanje i unapređenje širokog spektra aktivnosti vezanih uz umjetničku keramiku, poticanje suradnje umjetnika, galerista, likovnih stručnjaka, ljubitelja i sakupljača keramike, u Hrvatskoj i na međunarodnom planu, podizanje nivoa komunikacije među svim subjektima zainteresiranim za keramiku, unapređenje umjetničke keramičarske struke, ali i njegovanje iskustava keramičarske i lončarske tradicije. Udruženje svoje ciljeve ostvaruje organiziranjem niza domaćih i međunarodnih izložbi te njihovim objavama na mrežnim stranicama, internetskim portalima i youtube kanalu, uključivanjem edukativnih sadržaja u svoj redovni program, izdavanjem publikacija o svom radu te stručnim radom na obradi, čuvanju i prezentaciji vrijedne Kerameikonove "Zbirke suvremene svjetske keramike". Kerameikon je grupni član Međunarodne akademije za keramiku (IAC-AIC) u Ženevi (Švicarska), koja je u sklopu kulturnog partnerstva vezana s UNESCO-m, a u svom članstvu ima hrvatske i inozemne članove. Godišnja članarina iznosi 150 kuna, za umirovljenike 100 kuna, dok je članarina za članove iz inozemstva 30 eura.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci