Karate klub Ivanec poziva sve zainteresirane na Ljetni kamp karatea na Ivančici

MGA/VV | 19.6.2020. u 18:12h | Objavljeno u Društvo

Karate klub Ivanec ovoga ljeta organizira ljetni kamp karatea na Ivančici. U klubu kažu da o toj ideji već duže razmišljaju, s obzirom na prirodne resurse koje imaju u svom okruženju.

Kamp bi se održao 6. i 7. srpnja, a dobrodošli su svi, bez obzira treniraju li karate ili ne. Osim karatea, na kampu će se obrađivati sljedeće teme: orijentacija na zemljištu, osnovne logorske vještine, osnove poznavanja gljiva te kratak tečaj samoobrane za početnike.

- Želimo li što kvalitetnije organizirati kamp, nužna je suradnja klubova iz naše županije i regije, a posebno trenera, bez čijeg angažmana kamp ne bi bio tako kvalitetan - ističu u klubu.

Kamp bi trajao dva do tri dana, ovisno o interesu klubova i međusobnom dogovoru, a mjesta održavanja bilo bi na izvorištu Šumi podno Ivančice i kod planinarskog doma na vrhu Ivančice. Radi se o lokalitetima koji izgledaju prekrasno te omogućavaju provedbu treninga s većim brojem sportaša. Na izvorištu Šumi je izvor pitke vode, potok s kaskadama i livada na kojoj se mogu držati treninzi, organizirati roštiljanje i sl.

Ciljevi kampa su razmjena iskustva između natjecatelja i trenera, te druženje u prekrasnom prirodnom ambijentu. Osim karate treninga, koji bi se održavali dva puta dnevno, organiziralo bi se hodanje do planinarskih domova na Ivančici, a polaznici kampa bili bi upoznati s osnovnim logorskim vještinama, osnovama orijentacije u prirodi, te poznavanju gljiva. Za one koji ne misle putovati svaki dan moguće je organizirati smještaj u okolnim seoskim domaćinstvima ili hotelu Orion.

Cijena kampa iznosila bi 150 do 200 kuna ovisno o broju dana koliko bi kamp trajao. U tu cijenu obračunati su troškovi za vanjske predavače i zajednički ručak koji bi bio organiziran na Planinarskom domu na vrhu Ivančice, posljednjeg dana kampa. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane da im se jave.