Kampanja "Smeh je lek" u subotu u Varaždinu: Smijte se i opustite uz Klub smijeha Foto: ilustracija / Pixabay

Kampanja "Smeh je lek" u subotu u Varaždinu: Smijte se i opustite uz Klub smijeha

Varaždinske vijesti | 21.9.2019. u 07:35h | Objavljeno u Društvo

Udruga savjetovališta "Uz tebe sam", neprofitna organizacija za pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju, u subotu 21. rujna u Varaždinu organizira događanje u sklopu kampanje "Smeh je lek" koje će se održati na Trgu slobode 9, od 10 do 13 sati.

Osim raznih glazbenih, dramskih i zabavnih aktivnosti za sve uzraste, udruga "Uz tebe sam" građane će upoznati i s novoosnovanim Klubom smijeha, programom koji se sastoji od terapijskih i relaksacijskih vježbi na bazi smijeha i dobrog raspoloženja. Kako pojašnjavaju iz udruge, ova jednostavna i učinkovita tehnika namijenjena je svima koji rade s djecom, mladima, odraslima, zdravstvenim djelatnicima, socijalnim radnicima, učiteljima, turističkim animatorima, svima koji se žele osjećati opuštenijima u svakodnevnim situacijama, osloboditi se svakodnevnog stresa i tenzije, usavršiti vještine samoizražavanja te ojačati samopouzdanje i osloboditi vlastitu kreativnost.

Za sudjelovanje u Klubu smijeha potrebno se udobno obući, ponijeti dekicu ili karimat, bilježnicu i olovku i deblje čarape, jer vježba se u čarapama.

Cilj ove kampanje, koja se po prvi put provodi u Varaždinu, jest približiti i uključiti djecu i mlade s teškoćama u razvoju u puni život zajednice, odnosno građane Varaždina upoznati i približiti djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.

Glavnu ulogu u promotivnom spotu kampanje ima varaždinski glumac Jan Kerekeš.

SMEH_JE_LEK.jpg

Video sadržaj