Kako se rade video igre doznali učenici Elektrostrojarske škole u Španjolskoj Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

Kako se rade video igre doznali učenici Elektrostrojarske škole u Španjolskoj

VV | 8.2.2024. u 13:25h | Objavljeno u Društvo

Četvero tehničara za računalstvo u Sevilli su učili kako se programiraju video igre, a na kraju su dobili diplome

U okviru Erasmus+ akreditacije učenici Elektrostrojarske škole Varaždin od 21. siječnja do 4. veljače bili su u španjolskom gradu Sevilla gdje su pohađali nastavu oko programiranja video igara.

- Cilj njihove mobilnosti bio je steći znanja i vještine u programiranju, potaknuti kreativnost, isprobati rad u okruženju drugačijem od škole te aktivno se služiti engleskim jezikom - poručili su iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Nastavu su pohađali tehničari za računalstvo, učenici 3. c i 3. d razreda Noa Herega, Petar Varga, Karlo Funtek i Leon Kraljić, u pratnji profesora Ratka Jakopeca. Nastavu su završili izradom projektnog zadatka kojega su uspješno prezentirali zadnji dan nastave, a na kraju su svi dobili diplome.

Osim što su pohađali nastavu, učenici su uz pratnju lokalnog vodiča razgledali povijesne i kulturne znamenitosti Seville te povijesni grad Ronda, koji se nalazi oko dva sata vožnje od Seville. Ovaj španjolski grad, sa svojom bogatom poviješću, umjetnošću i tradicijom, predstavlja izuzetno kulturno iskustvo za učenike.

- Ova izloženost novim kulturama može pomoći učenicima da bolje razumiju globalne perspektive i potaknuti ih na razmišljanje o vlastitim kulturološkim identitetima - navode u ovoj varaždinskoj srednjoj školi u kojoj ističu kako Erasmus+ projekti kroz mobilnosti pružaju jedinstvenu priliku za učenje, u ovom slučaju izrade video igara, te kulturno i jezično usavršavanje. Ovo iskustvo obogaćuje profesionalnu perspektivu učenika te doprinosi njihovom osobnom razvoju, potičući ih da postanu globalno osviješteni građani spremni suočiti se s izazovima i prilikama u sve više povezanom svijetu - poručuju iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Galerija slika