KAJ SE NOSI Najpopularniji modni komadi za koje ove jeseni i zime morate napraviti mjesta u svom ormaru Foto: Ilustracija/Pexels photo

KAJ SE NOSI Najpopularniji modni komadi za koje ove jeseni i zime morate napraviti mjesta u svom ormaru

Tatjana Zoka | 9.12.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Jesen se već polako bliži kraju, a zima kuca na vrata pa je upravo sada pravi trenutak da se podsjetimo na najveće modne trendove za sezonu jesen i zimu 2021./2022. Većina svjetskih Fashion Week-ova je prošla, a pogledi na nove kolekcije bili su itekako šaroliki, ali uz dozu elegancije i profinjenosti.

Pletivo drugo ime za udobnost

Međutim, uvijek je najviše zanimljivo ono što se nosi na ulicama gradova, a upravo to u ponudi imaju modni high-street brendovi i poznate trgovine čije kolekcije obiluju zanimljivim bojama, materijalima i uzorcima.

Definitivno najveći pogodak i nezamjenjiv dio modnih kombinacija jesu pletiva koja su drugo ime za udobnost, a sada ih možete pronaći u obliku sofisticiranih komada suknji, kompleta, maxi haljina, vesta. Svake godine pletiva imaju važnu ulogu u kreiranju stylinga, posebice zbog toga jer istovremeno pružaju jednostavnost i klasiku, ali i luksuz s obzirom na različitost materijala i boja, a ove godine najveću pažnju privukli su prugasti puloveri kao omiljen uzorak.

pexels-polina-tankilevitch-6073534_FOTKA2.jpg

Iako mnoge žene vole skinny traperice, sada su se modni dizajneri i brendovi okrenuli popularnom modelu s predimenzioniranim nogavicama. O čemu je riječ? To su modeli sa širokim nogavicama - od traperica mom kroja, ravnih širokih nogavica i baggy jeans, a uvelike se vraća i patchwork model koji je odnedavno postao pravi hit u trgovinama. Radi se o spojenim komadima tkanine različitih dezena i boja, a tu su i modeli s ravnim ili vrećastim nogavicama.

"Moda se uvijek vraća"

Svakom od ovih modela zajednička karakteristika je udobnost, a uz to ih je lako kombinirati te se odlično slažu s bluzama, sakoima i čizmama. Ovdje bi se mogla primijeniti i stara izreka da se “moda uvijek vraća”, posebice jer veliki dio tih odjevnih predmeta podsjeća na sedamdesete i osamdesete godine i samim time postaju klasik i baza svakog outfita te komad kojeg nadopunjujete drugim modnim detaljima.

Jedan od najomiljenijih zimskih komada sezone pripao je kaputima od umjetnog krzna koje možete pronaći i u ponudi modnih brendova, a iznimno su praktični, ugodni, topli te dolaze u raznim krojevima i bojama čime postaju neizostavan dio modnog izričaja.

Komadi zanimljivih materijala i uzoraka ove sezone dominiraju zimskim modnim kombinacijama

Nezaobilazne puffer jakne

Udobnost je i zimi zagarantira uz hit i trendi komade koji se ističu kao savršen dodatak svim kombinacijama, a ove sezone to su puffer jakne, crne gležnjače i uvijek svestrani kaput

Iako trendovi svake godine nalažu svoje, neke stvari ipak ostaju nepromijenjene. Kada je moda u pitanju, to su puffer jakne koje su među najtraženijima jer upravo u njih uskačemo čim malo zahladi. Ove jeseni i zime nose se u street style varijantama s omiljenim gležnjačama, ali i u klasičnim sportskim kombinacijama na tenisice i trenirku. Izbor boje je uvijek na vama, a popularnost ne jenjava klasičnim i neutralnim nijansama poput crne i bež, međutim, nije isključeno da odaberete jaknu u jarkim bojama koja vam dobro pristaje.

pexels-the-lazy-artist-gallery-1123985_FOTKA3.jpg

Kada se radi o obući, osim tenisica koje su rezervirane za svako doba godine, hit su crne gležnjače koje pristaju na sve modne kombinacije od poslovnih, ležernih sve do večernjih izlazaka. Iako postoji pregršt trendi modela i možete birati od klasičnih do elegantnih, na vezanje ili s platformom, čizme koje nikad ne izlaze iz mode i s kojima nećete pogriješiti su definitivno tzv. combat čizme kao pravi modni statement i obuća koja se nosi godinama jer odlično izgleda na haljine, suknje te hlače.

Uz to, uvijek su tu modeli ukrašeni trendi detaljima ili oni s visokim potpeticama pa bez obzira koju odjevnu kombinaciju nosili, crne gležnjače uvijek ostaju konstanta u zimskom looku. I na kraju, kaput kao jedan od ključnih odjevnih predmeta koji, bez obzira na modele sezone, uvijek ostaje jednostavan i elegantan, a uz klasičnu crnu boju, sada se kao vrlo popularna nametnula boja devine dlake.

 

Označeno u