JEZIČAC LITERATURE Varaždinci upoznali svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba Foto: Ilustracija/Udruga Ritam misli

JEZIČAC LITERATURE Varaždinci upoznali svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba

VV | 12.9.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli u svom programu Jezičac literature u utorak, 7. rujna predstavila je varaždinskoj publici svestranu umjetnicu Veru Antolić iz Zagreba.

- Da je umjetnost način života, svojim gostovanjem, pokazala je prije svega izuzetna i interesantna žena. U petnaestom Jezičcu literature na vagu smo rasprostrli umjetnost naše gošće, Vere Antolić. Njena kreativnost je više puta nagrađivana i prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. – rekla nam je Ljubica Ribić, predsjednica udruge.

''Vera Antolić se bavi primijenjenom i likovnom umjetnošću, što znači, da traži i stvara umjetnost u svemu oko sebe. Ispunjena je osoba, ima vrlo bogat unutarnji život.'' (iz biografije u knjizi Djeca srca čuvaju / Children keep Hearts)

- Promocija dvojezične knjige Djeca srca čuvaju/Children keep Hearts, u nakladi Ritma misli, otvorila je novu dimenziju umjetnosti obogaćenu cjelokupnošću različitih segmenata umjetničkog stvaralaštva. Različitost tekstova i dvojezičnost, na engleski jezik tekstove je prevela Petra Antolić, svakako pokazuje punoću umjetničke igre autorice' - istaknuo je pjesnik Milan Novak.