Jezičac literature uz Dan žena predstavlja pjesnikinje Ivanku Blažević Kiš i Davorku Črnčec

Varaždinske vijesti | 7.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli 8. ožujka organizira još jedan Jezičac literature, s početkom u 19 sati u kavani Stara vaga na trgu Matije Gupca u Varaždinu.

- Obilježit ćemo Dan žena, dan kada govorimo o ženama i njihovom položaju u društvu, o ženama i njihovom položaju u obitelji, dan koji bi trebao biti putokaz i koji bi se trebao preslikati u svaki sljedeći dan u godini. Žena - majka, supruga, suradnica, kolegica, radnica i još mnoštvo funkcija koje su svakodnevica "nježnijeg" spola pronalazi snagu i ispisuje svoje misli - kažu organizatori Ljubica Ribić i Milan Novak.

Dan žena proslavit će s pjesnikinjama - Ivankom Blažević Kiš iz Zagreba i Davorkom Črnčec iz Ključa kod Novog Marofa.

- Govorit ćemo o položaju žena na književnoj sceni, o njihovim strahovima i željama, uspjesima i zamkama. Predstavit će nam se s poezijom zapisanom u njihovim pjesničkim zbirkama, "Montažna ptica" Ivanke Blažević Kiš i "Ptice od papira" Davorke Črnčec - ističu organizatori.

Za glazbeni ugođaj zadužen je svestrani umjetnik, glazbenik, slikar i pjesnik Milko Dedahp Kiš.

- Poklonimo stihove kao cvijet koji će trajno cvjetati na polici, u rukama, u danima samoće i iščekivanja - poručili su organizatori i moderatori Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ulazak uz Covid potvrdu i masku.