Jan Kerekeš – ambasador Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael Foto: Varaždinska županija

Jan Kerekeš – ambasador Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael

I.D./Varaždinske vijesti | 3.5.2016. u 17:29h | Objavljeno u Društvo

Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael prikuplja sredstva kako bi u rujnu ove godine raspisala drugi Javni poziv za dodjelu potpora iz svojih sredstava. Kao jedna od aktivnosti dogovorena je suradnja s poznatim varaždinskim kazališnim glumcem Janom Kerekešom, koji je od danas ambasador Zaklade Sveti Mihael.

- Jedna nizu akcija za prikupljanje sredstava za Zakladu Sveti Mihael je promocija ambasadora Zaklade. Iznimno mi je drago što je Jan Kerekeš pristao biti ambasador jer on utjelovljuje upravo ono što želimo, a to je promovirati mlade uspješne ljude koji su prepoznatljivi po čitavoj Hrvatskoj i koji nisu zaboravili svoju varaždinsku notu i ovo je na neki način Janovo vraćanje rodnom gradu, kroz projekte koji se tiču prevencije kriminaliteta i sigurnosti u prometu, namijenjenim mladim osobama - istaknuo je upravitelj Zaklade Sveti Mihael i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Kišić je najavio monodramu Krtice, koje će se odigrati u Drugoj gimnaziji Varaždin 10. svibnja. Na taj način zaokružit će se ciklus pa će tako Jan Kerekeš predstaviti mladim ljudima svoje glumačko umijeće, dok će mladi ljudi, učenici Druge gimnazije, svojim minimalnim dobrotvornim prilozima (oni koji će htjeti i moći) donirati rad Zaklade.

Ovdje nije naglasak na financijskim sredstvima već da pokažemo što je Zaklada, što je prevencija kriminaliteta i na koji se način se svi možemo uključiti u to. Ovaj put je Druga gimnazija naš partner i zahvalni smo školi što se prva uključila, ali i suradnja s mladim, kreativnim glumcem poput Jana Kerekeša otvara mogućnost širenja na brojne druge projekte poput primjerice radionice za učenike ili zajedničke projekte koji se mogu slati prema Ministarstvu kulture - pojasnio je Kišić te dodao kako Zaklada Sveti Mihael nakon dvije godine uzima velik zalet.

Prvi Javni poziv je pokazao da za dodjelu potpora Zaklade interes postoji, javile su se udruge, ali i škole i to je poruka dobrotvornog i humanitarnog rada; jer ako smo osigurali da jedno dijete dođe sigurno u školu i ne trpi vršnjačko nasilje, onda smo kao Zaklada jako puno napravili - zaključio je Kišić.

- Drago mi je što sam postao ambasador i što ćemo se družiti na raznim projektima tijekom godina. Kao bivši gimnazijalac, zadovoljan sam što se uključila Druga gimnazija Varaždin i što od njih kreće inicijativa za „dvoboj krtica“ u sportskoj dvorani, a nakon toga ćemo vidjeti kako organizirati ostale ideje, za kojih možda ponekad nema vremena ili se ne pokaže interes. U gradu nedostaje komunikacije i moramo razgovarati i surađivati kako bi se dobre ideje i projekti realizirali - rekao je tom prilikom ambasador Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, glumac Jan Kerekeš.

Zadovoljstvo sklopljenom suradnjom sa Zakladom Sveti Mihael nije krila ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan, s gotovo 700 učenika i zaposlenika, najavivši i daljnju suradnju s poznatim glumcem. Predstavljanju ambasadora Zaklade nazočio je i predsjednik Vijeća učenika Varaždinske županije Lovro Lukavečki, ujedno učenik Druge gimnazije, koji je pozvao sve učenike na predstavu Krtice, 10. svibnja u Sportsku dvoranu Druge gimnazije Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci