FOTO Iznimno priznanje Teverni Jeruzalem, nezaobilaznom odredištu gastro i eno znalaca

vv | 2.7.2024. u 19:50h | Objavljeno u Društvo

TAVERNA JERUZALEM, koja nam je gotovo nadohvat ruke, među najboljih slovenskim ugostiteljskim objektima, a Dino Kruhoberec, koji uspješno vodi pansion Taverna, dobio je titulu najboljeg turističkog ponuđača Destinacije Jeruzalem Slovenija

Među slovenskim ugostiteljskim objektima, svakako najljepši pogled ima Taverna Jeruzalem u Svetinju. Uz sobe, koje gostima otvaraju pogled na okolne brežuljke s vinogradima, nudi domaću kapljicu te vino probranih, uglavnom francuskih vinara, kao i bogat izbor hrane. Osim ponude klasične jela, tu se prleški specijaliteti koji su, istini za volju, i značajno jeftiniji od internacionalnih mesnih proizvoda. Preporučamo goveđi jezik s lukom i bučinim uljem, kotlet od tünke, globaj župu, žgance od heljde, stružjaču, prleški odrezak, prlešku pečenku, prlešku gibanicu i pogaču od heljde…

Tako, otprilike, počinje osvrt objavljen ovih dana na portalu Dnevnik.si, jednom od vodećih slovenskih medija koji je među 10 najboljih domaćih i ne preskupih mjesta uvrstio Tavernu Jeruzalem, smještenu nedaleko od hrvatsko-slovenske granice, odnosno ni pola sata vožnje iz Varaždinske županije. To je zacijelo najpoznatiji ugostiteljski objekt na jeruzalemskim brežuljcima i Prlekiji, koji je godinama nezaobilazno odredište na karti gastro i eno znalaca te znatiželjnika s obje strane granice, a još je dostupnije nakon ukidanja graničnih kontrola.

U vinoteci Taverne vina se mogu kupiti za vani i/ili kušati, uz prethodnu najavu kod većih degustacije. A paleta vrhunskih vina Kupljen, koja se nude u Taverni, toliko je bogata da se mogu zadovoljiti i najzahtjevniji vinoljupci, za koje je nedavno otvoren i šampanjski bar.

Upravo zbog kvalitete ponude i rezultata rada, Taverna Jeruzalem već godinama prima priznanja svojih gostiju, kao i struke. Tako ju nije zaobišlo ni priznanje u sklopu nedavnog Dana turizma, manifestacije koju organizira Zavod za turizam, kulturu i sport Općine Ormož. Štoviše, najviše priznanje, titulu najboljeg turističkog ponuđača Destinacije Jeruzalem Slovenija, dobio je Dino Kruhoberec, koji uspješno vodi pansion Taverna.

Dino Kruhoberec pohvaljen je za predanost i inovativnost u razvoju turističke ponude te za iznimno gostoprimstvo koje pruža svojim gostima. Prestižnu nagradu najboljem ponuđaču uručio je prvi čovjek Općine Ormož Danijel Vrbnjak, koji je istaknuo važnost turizma za općinu te koliko je za održivi razvoj i prepoznatljivost kraja važno ulagati u kvalitetnu turističku ponudu.

-Jako smo ponosni na naš rad i, naravno, sve naše goste koji nas tako lijepo posjećuju. Iznad svega, moramo zahvaliti našem divnom timu s kojim zajedno stvaramo jednu zaista TOP priču, naglasio je Dino Kruhoberec povodom visokog priznanja te pozvao sve da se osobno uvjere u njegovu opravdanost.