Izložbom dječjih radova završeni 2. Rabuzinovi dani

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.4.2017. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Izložbom radova djece, koja su crtala prema Rabuzinovim motivima, završena je manifestacija "Rabuzinovi dani" u Novom Marofu koja je trajala od 25. ožujka, a započela je otvorenjem izložbe akvarela i prezentacijom suvenira.

Na samom otvorenju je bilo oko 70-ak ljudi, dok je kroz izložbu akvarela tijekom trajanja manifestacije prošlo još 50-ak zainteresiranih, a toliko ih je otprilike bilo i u posjetu kući Ivana Rabuzina gdje su posjetitelji mogli vidjeti brojne originalne slike, oslikani porculan te sam atelje u kojem je veliki umjetnik stvarao.

Brojni su značajni gosti prošli kroz KC "Ivan Rabuzin" pa su tako svojim dramskim izričajem otovrenje manifestacije obogatili članovi dramske družine POU Novi Marof, a posebno je zanimljivo bilo utjelovljenje lika Ivana Rabuzina dok je tvrtka "Vanilica" zajedno s novomarofskom slikaricom Zvjezdanom Bukovčan zaslužna za tortu koja je podjeljena posjetiteljima.

Vrlo važna gošća na otvorenju Rabuzinovih dana bila je Svjetlana Sumpor, viša kustosica i voditeljica zbirke Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti iz Zagreba koja je, u svojem stručnom izlaganju, posjetitelje upoznala sa djelima Ivana Rabuzina.

-S ponosom spominjemo ime Eduarda Kušena, Vladimira Malogorskog te Janka Pavetića koji su svojom nazočnošću doprinijeli samoj veličini događaja te nas je obradovao posjet Radojke Šverko koja je došla s rabuzinovom kćeri Zdenkom  - rekla je ravnateljica POU Novi Marof, Ivana Kušek rezimiravši sve što se događalo.

Među ostalim, ravnateljica Kušek ističe da su ih u ovih desetak dana trajanja manifestacije posjetila djeca dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole s područja grada Novog Marofa koji su sudjelovali u likovnim radionicama, dok su učenici viših razreda Osnovne i Srednje škole Novi Marof gledali dokumentarni film Ključ sreće i sudjelovali u kvizu. Posebni gosti na Rabuzinovim danima bili su korisnici Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline.

-Kada se sve skupa sagleda, Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica grada Novog Marofa, iNN bar te Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof uspješno su obilježili 2. Rabuzinove dane - zaključila je Kušek.

Također, iz POU i TZ grada Novog Marofa ističu da se izložba akvarela može još uvijek razgledati do 18. travnja dok se platene eko vrećice predstavljene na prezentaciji suvenira, koja se održala u sklopu manifestacije, mogu kupiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u računovodstvu na 1. katu po cijeni od 40 kuna.

Označeno u
Galerija slika