U Galeriji HDLU-a učenici Srednje strukovne škole izlažu najbolje radove, mnogi i nagrađeni

Julijana Marčec | 12.6.2023. u 19:44h | Objavljeno u Društvo

HDLU Varaždin ovu izložbu priređuje sedmu godinu zaredom, a u galeriji je izloženo pedesetak reprezentativnih učeničkih radova nastalih u ovoj školskoj godini

U Galeriji HDLU-a u Kuli stražarnici Staroga grada prošlog je utorka, 6. lipnja, otvorena izložba radova učenika Srednje strukovne škole koji polaze program - likovna umjetnost i dizajn.

Radove za izložbu odabrali su i postav osmislili profesori mentori - Mateja Rusak, Daria Kopjar, Ana Detoni, Marijan Janković, Vedran Ivanković, Ana Goričanec i Dunja Dobranić.

- Ovo je skupna izložba naših najboljih učenika od 1. do 4. razreda koji polaze likovnu umjetnost i dizajn, grafički dizajner i dizajner odjeće. Izloženi su radovi nastali na nastavi raznih predmeta, a brojni su od njih i nagrađeni. Motivi su različiti, pa posjetitelji mogu vidjeti portrete, varaždinske motive, životinje, ali i apstraktne slike koje su nastale u različitim tehnikama, od crtačkih, slikarskih, i grafičkih do plastičnog modeliranja - rekla je Ana Goričanec, mag. likovne pedagogije.

hdlik_1.jpg

Završna izložba likovnih radova učenika Srednje strukovne škole važna je i za učenike i za mentore, ali i za promociju škole.

O tome je govorio i ravnatelj Srednje strukovne škole Dražen Košćak, koji je na otvorenju istaknuo kako ova tradicionalna izložba, osim što predstavlja izvrsne radove učenika i profesora, omogućuje roditeljima i budućim polaznicima Srednje strukovne škole da vide kako se na toj školi radi.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin ovu izložbu priređuje sedmu godinu zaredom, a u galeriji je izloženo pedesetak reprezentativnih radova, koji su nastali u ovoj školskoj godini. Tradicionalno učenici su pod vodstvom mentora osmislili i plakat za ovu izložbu koja će za razgled ostati postavljena do nedjelje, 18. lipnja.