FOTO Izložba slika autorice Gordane Špoljar Andrašić: "Green and the space between"

Varaždinske vijesti | 28.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U Muzeju Međimurja se od 25. ožujka do 16. travnja održava izložba Gordane Špoljar Andrašić, "Green and the space between".

Izložba predstavlja recentne radove kojima autorica nastoji prikazati  trajni  suodnos između  prirode i čovjeka, fokusirajući se na stablo.

Niz od tridesetak radova manjeg formata i desetak većih radova te  audio-vizualna projekcija čine konceptualnu cjelinu kojom se nastoji, naoko jednostavnim i nepretencioznim  likovnim govorom istaći jednostavnost  i ljepotu života (prirode).

Gordana Špoljar Andrašić (1965.) samostalna je umjetnica iz Koprivnice. Diplomirala je povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnica (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu i Atelijera Koprivnica (AK). Priredila više od šezdeset samostalnih izložbi i sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Čakovečkoj publici predstavila se 2003. samostalnom izložbom u Centru za kulturu  te 2018. kao jedna od sudionica  kulturno-umjetničkog projekta „Kulturoš“ predstavljenog u Muzeju Međimurja. O njezinu radu publicirana je monografija „Gordana Špoljar Andrašić – Stabla“ (2003.) autorice Draženke Jalšić Ernečić  i  umjetnička knjiga „Memorabiliar“ (2017.) autorice Ive Körbler.