Ne propustite "Glavonje" Igora Brkića u Galeriji HDLU Varaždin

vv | 9.7.2022. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Otvorenje izložbe skulptura pod nazivom "Glavonje" akademskog kipara Igora Brkića bit će u utorak, 12. srpnja, u 19 sati u Galeriji HDLU Varaždin.

Igor Brkić je akademski kipar i profesor likovne kulture.  Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2002. godine. Samostalno izlaže od 1996. te je sudjelovao na više desetaka skupnih izložaba diljem Hrvatske i Europe. Na smotri Drava Art Annale u Koprivnici 2004. osvaja prvu nagradu stručnog žirija, a 2011. na izložbi Privatno i javno u Mostaru (BiH) osvaja nagradu za najbolju skulpturu.

12-E-boy_2.JPG

Izradio je više javnih skulptura, reljefa, slika i medalja koje su postavljene na trgovima i po sakralnim objektima od Križevaca, Rasinje, Širokog Brijega do Kalnika. Sudionik je Land art festivala Slama 2011. godine, a od 2012. više puta izlaže u programu međunarodnog uličnog festivala CestisdBest. Idejni je začetnik i pokretač festivala Granje 2013. godine te od 2014. pokreće i vodi Prvu hrvatsku dječju galeriju.

18-Namigusa.JPG

U dva mandata je djelovao i kao član Kulturnog vijeća grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, zaposlen je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Križevcima na radnom mjestu ravnatelja. Redoviti je član HDLU-a Varaždin, objavili su organizatori.

Označeno u