Izložba "Grad na drugi pogled Varaždin" u Gradskom muzeju od 27. svibnja

Varaždinske vijesti | 26.5.2022. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U petak 27. svibnja u 19 sati u Gradskom muzeju Varaždin - Palači Herzer (Franjevački trg 10) otvara se izložba "Grad na drugi pogled Varaždin".

Izložba je rezultat višemjesečnog projekta udruge PUNKT koji se odvijao tijekom proljeća 2022. godine u Varaždinu u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin i u suradnji s Filmsko-kreativnim studijem Vanima, Društvom arhitekata Varaždin, vizualnim umjetnicima i stručnjacima iz različitih područja koja se bave gradom.

Izložba uključuje nove umjetničke produkcije pozvanih umjetnika i rezultate nastale na Gn2p radionicama - video radionicama i aktivističkoj radionici. Radove na temu grada Varaždina izlažu učenici Prve i Druge gimnazije Varaždin, Srednje strukovne škole Varaždin, studenti multimedije Varaždinskog sveučilišta te umjetnici/mentori Antonio Grgić, Bojan Mucko, Monika Rusak, Goran Škofić i Ivana Tkalčić.

Izložba Gn2p Varaždin kroz ambijentalnu izložbenu cjelinu prezentira različite subjektivne i autentične poglede na grad; od prepoznatih mogućnosti i upućenih kritika do poetičnih imaginacija novih urbanih identiteta u mediju videa i fotografije. Grad se prepoznaje kao neprekinuti proces podložan reimaginaciji, intervenciji i preoblikovanju, a pred posjetitelje se postavlja izazov daljnjeg otkrivanja i traženja „drugog pogleda“ na poznato i svakodnevno.

Ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena do 12. lipnja.

Radno vrijeme galerije:
- uto do pet 09:00-17:00 sati
- sub i ned 09:00-13:00 sati
- ponedjeljkom zatvoreno

GN2P_varazdin_2022_2.jpg