Iz Tirane se vratili s pet bronca, među osvajačicama medalje i polaznica našeg Centra izvrsnosti! Foto: Ilustracija/Centar izvrsnosti iz matematike

Iz Tirane se vratili s pet bronca, među osvajačicama medalje i polaznica našeg Centra izvrsnosti!

VV | 2.7.2023. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, na kojoj je sudjelovalo 19 zemalja iz Europe i svijeta, ekipa Republike Hrvatske osvojila je čak pet brončanih medalja.

- To je izvrstan rezultat jer su naši natjecatelji, od Zagreba do Tirane putovali, vjerovali ili ne, tri dana, a stigli su tijekom natjecanja - izvijestio je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti za matematiku.

Unatoč mukama s putovanjem, naši natjecatelji osvojili su sjajan rezultat.

- Među dobitnicima medalja je i polaznica Centra izvrsnosti iz matematike Ena Novak iz Velike Gorice, učenica sedmog razreda. Već su polaznici Centra osvajali medalje, ali kao osmaši, tako da je ovo veliki uspjeh za Enu i naš Centar izvrsnosti za matematiku. Ona će i sljedeće godine imati pravo sudjelovanja na olimpijadi kao osmašica - izvjestio je Topić.

Osim velike podrške obitelji, jer trebalo je 30-tak puta dovesti Enu u Varaždin, za ovaj uspjeh zaslužni su svakako i njezini mentori, Nevio Cifrek, Tamara Srnec, Davor Dukarić i Marcel Maretić.

- Bez podrške pročelnika županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka i njegove zamjenice Sanje Herceg, ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Varaždinska županija je perjanica što se tiče ulaganja u rad s nadarenima u Hrvatskoj - poručio je Topić.

--