Ivica Pepelko četrnaesti put u Lisinskom

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.3.2016. u 20:32h | Objavljeno u Društvo
Izbori 24 - Batinic

Ivica Pepelko, najpoznatiji kajkavski kantautor i ove će godine održati svoj već tradicionalni godišnji koncert u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Četrnaesti koncert najavljen je za nedjelju, 20. ožujka, s početkom u 19 sati te je organizator Radio Kaj, a medijski pokrovitelji su uz Radio Kaj i Nacionalna glazbena televizija CMC te Varaždinska televizija VTV.

Koncert će biti malo drugačiji od dosadašnjih. Na njemu će ljubitelji Pepelkovih skladbi imati prigode čuti, osim njegovih aktualnih hitova, i neke skladbe iz vremena sastava „Lepi dečki“ čiji je bio i osnivač. Ovaj glazbeni sastav, kao što je poznato, bio je prvi koji je kajkavsku glazbu predstavio diljem Europe, a i na drugim kontinentima (Australija, Kanada).

Na koncertu neće biti puno glazbenih gostiju. Nastupit će kao vokalna pratnja mlada maturantica varaždinske glazbene škole Gabrijela Hrženjak-Gabi, ženska vokalna grupa Kirjales. Dva glazbena sastava pratit će ovog popularnog kajkavca, a to su tamburaški sastav Fakini i narodno glazbeni sastav Zagorski mušketiri.

Kako je Pepelko i pjesnik, njegove će najpoznatije stihove govoriti kajkavski glumac Adam Končić.

Označeno u