Ivančanin Domagoj Sever primljen u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti

Varaždinske vijesti | 21.2.2024. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

ULUPUH kao prestižno udruženje umjetnika, predstavlja važan korak u karijeri svakog umjetnika koji teži priznanju i širenju svojih djela. Domagoj Sever, Ivančanin s impresivnim fotografskim portfeljem, savršeno se uklapa u udrugu koja okuplja vrhunske profesionalce i promiče visoke standarde u primijenjenoj umjetnosti.

Sever je već ostvario značajan uspjeh svojim radom koji se ističe po originalnosti i kreativnosti. Njegove fotografije izložene su diljem svijeta, a svaka od njih nosi pečat njegove jedinstvene estetike i vizije...

domagoj-sever.jpg

Ulaskom u ULUPUH, Domagoj Sever pridružuje se elitnom društvu umjetnika koji su svojim radom obogatili kulturnu scenu Hrvatske i šire. Kroz aktivno sudjelovanje u aktivnostima udruge, Sever će imati priliku povezati se s drugim umjetnicima, razmijeniti ideje i iskustva te doprinijeti rastu i razvoju primijenjene umjetnosti u svojoj domovini.

Prva takva prilika bila je već i izložba čije se otvorenje održalo u utorak, 20. veljače u 19 sati u Galeriji ULUPUH. Na svoju 74. obljetnicu, kao i svake godine od svog osnutka, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti primila je nove članove koji su visokom razinom kvalitete svojih radova zadovoljili kriterije udruge.

domagoj-sever-ulupuh.jpg

U posljednjih godinu dana na ljetnom i zimskom natječaju prijema novih članova u ULUPUH, u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ušlo je 17 novih članova, u 10 od ULUPUH-ovih 17 sekcija. Oni su predstavljeni na skupnoj izložbi s ciljem da se udruženje kao i šira javnost upozna s njihovim radovima.

ULUPUH.jpg

Sekcija za fotografiju: Domagoj Sever, Ivan Vranjić
Sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo: Vladimir Davidenko
Sekcija za keramiku, porculan i staklo: Saša Martinović Kunović
Sekcija za multimediju i intermediju: Charlotte Fuentes
Sekcija za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita: Silvia Gottwald, Tajana Sesar, Nenad Sovilj
Sekcija za oblikovanje igračaka i lutaka: Gabrijela Šimić
Sekcija za produkt dizajn: Jelka Margarita Bogdanić
Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela: Velimir Mikac
Studijska sekcija: Dragan Damjanović, Olga Majcen Linn, Sara Mikelić, Tena Starčević
Sekcija za tekstilno stvaralaštvo: Marijana Kostelac, Nikolina Krstičević

ULUPUH-2.jpg

Izložba se može razgledati od 20. do 27. veljače u Galeriji ULUPUH (Ilica 13, Zagreb, prvi kat), radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i grada Zagreba.

ulupuh-domagoj-sever-1.jpg

ulupuh-domagoj-sever-2.jpg

ulupuh-domagoj-sever-3.jpg

ulupuh-domagoj-sever-4.jpg

ulupuh-domagoj-sever-5.jpg