Inovativni podatkovni centar DC North osvojio prestižnu nagradu za sigurnost!

| 17.10.2024. u 12:05h | Objavljeno u Društvo

U okviru Hrvatskih dana sigurnosti 2024, trodnevne konferencije koja se upravo održava u Opatiji, sinoć je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti kao organizator i domaćin festivala upriličila i svečanu dodjelu Hrvatske velike nagradu sigurnosti 2024 kojom se odaje priznanje pojedincima, poslovnim subjektima/institucijama, lokalnoj zajednici i tvrtkama koji su tijekom godine dali značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske. Nagrada je dodijeljena zaslužnicima u devet kategorija.

U kategoriji 'Ostvarivanje i razvoj sigurnosti u kompanijama' nagradu je dobio DC North iz Varaždina, dok u obrazloženju stoj.

DC North je moderni arhitektonski objekt visoke pouzdanosti smješten u Varaždinu na strateški povoljnoj i sigurnoj lokaciji, opremljen naprednom tehnologijom i infrastrukturom potrebnom za pouzdano čuvanje, obradu i distribuciju velike količine podataka.
Riječ je o najvećem nacionalnom carrier-neutralnom podatkovnom centru, temeljenom na zero-trust security principu sigurnosti, redundantnim kanalima opskrbe električnom energijom, visokom fiber povezanošću (3 alternativne trase), značajnim postavkama fizičke sigurnosti i nadzora (24/7 zaštita i vlastiti NOC), protupožarnom zaštitom (VESDA i NOVEC) i drugim značajkama koje ga čine jedinstvenim u nacionalnim te regionalnim okvirima. Sigurnost podatkovnog centra je od presudne važnosti zbog osjetljivosti i važnosti podataka koji se u njemu pohranjuju. DC North nositelj je sljedećih certifikata kvalitete i sigurnosti: TIER III by Design i TIER III by
Facility (jedini podatkovni centar u Hrvatskoj) od Uptime Instituta; zatim ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO 27001, ISO 22301, PCI DSS. Sve navedeno ga čini svojevrsnim jednorogom među podatkovnim centrima u Hrvatskoj, ali i regiji.

Nagradu je preuzeo Matija Grabar, predsjednik uprave DC Northa.

Označeno u