INFORMATIKA Oliver, Marin, Ozana i Antun, mladi programeri iz VI. OŠ Varaždin uspješni na državnom Foto: VI. OŠ Varaždin

INFORMATIKA Oliver, Marin, Ozana i Antun, mladi programeri iz VI. OŠ Varaždin uspješni na državnom

Varaždinske vijesti | 29.4.2021. u 19:11h | Objavljeno u Društvo

Ravnatelj VI. OŠ Varaždin Mario Stančić primio je učenike te škole koji su sudjelovali na državnom natjecanju iz informatike i ostvarili odlične rezultate.

Državno natjecanje iz informatike održano je 12. i 13. travnja u matičnoj školi zbog epidemiološke situacije, a iz VI. OŠ Varaždin sudjelovali su Marin Rođak i Oliver Vitez iz 5. c razreda, Ozana Margotić iz 6..b i Antun Kralj  iz 8. a razreda.

Marin i Oliver natjecali su se u kategoriji Algoritmi (5. razred). Oliver je osvojio peto mjesto, a Marin je bio šesti.

- Bio sam u ljetnom kampu iz informatike u Čakovcu i to me je potaknulo na odlazak na natjecane. Prošao sam bolje nego što sam mislio i nastavit ću dalje s programiranjem - rekao je Oliver Vitez, učenik 5. c,  a njegov kolega Marin Rođak priznao je kako su rezultati bili puno bolji od očekivanih.

- Radio sam već prije male igrice, a išao sam i na robotiku i želio sam isprobati Python - priznao je Marin koji se planira baviti Pythonom i robotikom u budućnosti.

Ozana Margotić se natjecala u čak dvije kategorije: Algoritmi (6. razredi) i LOGO (6. razredi). U kategoriji Algoritmi Ozana je i ove godine ponovno bila prva, a u kategoriji LOGO je zauzela sedmo mjesto. Ozana je državna prvakinja već drugu godinu zaredom, a od malena je voljela znanost i matematiku te je krenula na DOD iz informatike.

- Radila je svoje igrice i rješavala gradivo za 7. razred. Natjecanje je bilo teško, no želim još više programirati - rekla je Ozana i dodala kako se odlučila natjecati baš u ovim kategorijama jer joj to najbolje ide i često je stvarala svoje programe za pomoć u učenju i za vježbu.

Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi (8. razredi) i osvojio je izvrsno 12. mjesto.

- S natjecanjima sam počeo u petom razredu i to mi je najbolje - priznao je Antun.

Na uspjehe svojih mladih informatičara ponosni su u VI. OŠ Varaždin.

- Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je već drugu godinu zaredom u kategoriji Algoritmi osvojila prvo mjesto. Također, Antunu Kralju je ovo bio treći uzastopni plasman na državnu razinu natjecanja. Nadamo se da će tako nastaviti i u srednjoj školi - ističu.

Učenike Ozanu Margotić i Antuna Kralja je za natjecanja u kategoriji Algoritmi pripremao Dejan Drabić. U kategoriji LOGO, Ozanu je pripremao Viktor Lazar. Marina Rođaka i Olivera Viteza je pripremao Marin Drabić te su uz to polazili i dodatnu nastavu u školi pod vodstvom mentora Danijela Lukića.

6_os_varazdin_drzavno_natjecanje_informatika_27042021_1.jpg

6_os_varazdin_drzavno_natjecanje_informatika_27042021_2.jpg