IN MEMORIAM Preminuo poznati varaždinski fotograf i fotoreporter Ivan Levanić - Lefti

Varaždinske vijesti | 20.4.2022. u 11:57h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu je jutros iznenada preminuo poznati varaždinski fotograf i fotoreporter Ivan Levanić - Lefti.

Kolega Levanić rođen je u Varaždinu 9. studenoga 1950. godine, gdje je završio osnovnu te Tekstilnu školu, a već se u ranoj mladosti počeo zanimati za fotografiju. Svoju bogatu profesionalnu karijeru fotoreportera započeo je u Varaždinskoj industriji svile, gdje je u to vrijeme bio i aktivni član te prvi tajnik tamošnje foto sekcije.

Ivan Levanić je karijeru vrsnog fotoreportera nastavio u tjedniku Varaždinske vijesti, gdje se je potvrdio kao vodeći fotoreporter u ovom dijelu Hrvatske. Iz tjedna u tjedan svojom je kamerom bio kroničar svih društvenih, sportskih, kulturnih i političkih zbivanja tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Početkom devedesetih godina započeo je privatni posao. Ivan Levanić je uz fotografiju bio zaljubljenik u prirodu, pa je svoje umirovljeničke dane provodio na svom "brešćecu". Kao vrsni fotoreporter i umjetnički fotograf Ivan Levanić je za svoj fotografski rad dobio niz priznanja, a njegove su fotografije bile izložene na brojnim fotografskim izložbama. Bio je dugogodišnji član Foto kluba Sloboda - Vis.

Posljednji ispraćaj Ivana Levanića - Leftija bit će na varaždinskom groblju, u subotu, 23. travnja, u 13 sati.