Impuls - poezija špancira: Poetsko-glazbena poslastica uz Luku Paljetka i Ivana Kramara Foto: Udruga Ritam misli

Impuls - poezija špancira: Poetsko-glazbena poslastica uz Luku Paljetka i Ivana Kramara

Varaždinske vijesti | 21.8.2020. u 12:35h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 25. kolovoza, s početkom u 20:00 sati, u organizaciji udruge Ritam misli, u atriju Franjevačkog samostana u Varaždinu (u slučaju lošeg vremena u HNK, Klub Europa media, Varaždin), održat će se poetsko - glazbena večer pod nazivom "IMPULS poezija špancira".

Gosti večeri su bard hrvatske književne scene, akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar. Gosti će se varaždinskoj publici predstaviti s novim zbirkama poezije.

- Akademik Luko Paljetak predstavit će nam poeziju iz svoje najnovije zbirke "Pitomi urlici", a fra Ivan Kramar govorit će stihove iz svoje zbirke poezije "Čavli zime". Uz drage nam goste u programu će sudjelovati pjesnici Ljiljana Vuglač, Ernest Fišer i Nenad Slukić te poneki gost iznenađenja. Svakako je nezaobilazna i glazbena gošća, mlada gitaristica Divna Šimatović. Pred nama je večer koja će nam ispuniti osmijeh blagošću. Poezija i glazba u tišini noći daju čudesnu moć - istaknuli su voditelji i organizatori programa - Edita Kutnjak Zlatar i pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak.

- Ove godine je Špancirfest otkazan zbog koronavirusa. No, ipak smo odlučili održati naš ljetni pjesnički događaj. Teško je danas predvidjeti što će se dogoditi sutra, a kamoli za tjedan dana i nikako ne možemo predvidjeti kakva će situacija biti 25. kolovoza, kada planiramo ovo druženje. U nama ostaje samo nepokolebljiva vjera i volja - dodali su organizatori.

IMPULS_POEZIJA_ŠPANCIRA_2020_-_1.jpg