III. osnovna škola Varaždin sudjelovala na 10. znanstvenom pikniku Foto: III. OŠ Varaždin

III. osnovna škola Varaždin sudjelovala na 10. znanstvenom pikniku

Varaždinske vijesti | 5.10.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U perivoju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, od 24. do 25. rujna održan je 10. znanstveni piknik na kojem su učenice III. osnovne škole Varaždin - Antonela Nikolić iz 8.a te Lara Draganić i Ema Težak iz 8.b. zajedno sa svojom učiteljicom biologije i kemije Marinom Balažinec predstavile rad GLOBE programa.

Tako su posjetitelji znanstvenog piknika na njihovom štandu mogli upoznati i odrediti vrste tla i upoznati se s njihovim karakteristikama. Također su mogli vidjeti kukce koji žive u tlu kao i lumbrikarij s gujavicama.

Ove godine na znanstvenom pikniku sudjelovalo je 50-ak osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske kao i brojne udruge, društva, instituti i fakulteti, poput Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju, Hrvatskog geološkog društva, Instituta Ruđer Bošković, Instituta za fiziku, MEGI - Klinika za kardiovaskularne bolesti Magdalena, Rudarsko-geološko-naftnog fakultet, Stomatološkog fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Virtualaca.

Znanstveni piknik već 10. godina organiziraju Udruga Profesor Baltazar, CARNET i Zadruga ZEZ s ciljem da se osvijesti javnost i kreatori politike da Hrvatska mora dobiti svoj prvi interaktivni znanstveni edukativno – zabavni centar ZEZ. Zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Donja Stubica i Zagorskoj razvojnoj agenciji, ZEZ centar dobiva svoj dom u prekrasnom dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

3_osnovna_skola_varazdin_znanstveni_piknik_25092021_2.jpg

3_osnovna_skola_varazdin_znanstveni_piknik_24092021_1.jpg