III. OŠ Varaždin predstavila svoje aktivnosti u sklopu Erasmus+ K1 projekta Foto: III. OŠ Varaždin

III. OŠ Varaždin predstavila svoje aktivnosti u sklopu Erasmus+ K1 projekta

Varaždinske vijesti | 23.5.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Na III. osnovnoj školi u Varaždinu 4. i 5. svibnja održana je virtualna mobilnost u sklopu Erasmus+ K1 projekta "IKT i INKLUZIJA" koja se zbog pandemije Covida-19 nije mogla održati u realnom prostoru i vremenu.

- Naši virtualni gosti bili su učitelji škole "Istituto comprensivo Luca Tozzi" iz Frignana u Italiji. Virtualnom šetnjom proveli smo goste kroz našu školu. Prezentirali smo im digitalne alate koje koristimo u nastavi i kako ih implementiramo u radu s učenicima s teškoćama. Predstavili smo rad i rezultate koje ostvarujemo kroz Globe projekt. Organizirali smo virtualnu šetnju gdje smo ih upoznali s biljnim i životinjskim svijetom Dravske park-šume. Izmijenili smo iskustva o organizaciji školskih sustava u Hrvatskoj i Italiji. Učitelji škole "Istituto comprensivo Luka Tozzi" također su predstavili svoju školu, grad i državu. Ova virtualna mobilnost predstavila je kolegicama i kolegama iz Italije našu školu i naš grad Varaždin. Prezentirali smo im zanimljivosti vezane uz kulturu, muziku, hranu i običaje našeg kraja, ali i cijele Republike Hrvatske - poručili su iz škole.

Glavna koordinatorica bila je učiteljica engleskog jezika Ivana Fiket, a ostali članovi tima bili su: Marina Balažinec, Vanja Bojanić, Karla Dragičević, Anja Hrain, Željka Hutinski, Suzana Kućar, Tomislav Leček, Jasenka Martinčević, Ivana Sukačić i Anica Vragović.

- To je bilo prekrasno iskustvo za nas, koje je omogućilo razmjenu iskustva, usavršavanje učitelja, promociju škole i stvaranje novih partnerstva za daljnje projekte. Dogovoreni su novi projekti i suradnja između škola i učitelja kojima se jako veselimo - napomenuli su iz škole.

III_os_varazdin_17052021_erasmus_01.jpg

III_os_varazdin_17052021_erasmus_02.jpg

III_os_varazdin_17052021_erasmus_03.jpg