III. OŠ VARAŽDIN Na kreativnim radionicama čitali slikopriče i izrađivali čizmice Foto: III. OŠ Varaždin

III. OŠ VARAŽDIN Na kreativnim radionicama čitali slikopriče i izrađivali čizmice

Varaždinske vijesti | 14.12.2017. u 09:42h | Objavljeno u Društvo

Povodom blagdana sv. Nikole, u III. Osnovnoj školi Varaždin 5. prosinca održane su radionice čitanja, crtanja i izrade čizmica za djecu i roditelje.

Radionice su vodile učiteljica razredne nastave i dopredsjednica Udruge savjetovališta "Uz tebe sam" Dijana Petek, medicinska sestra Vesna Maltarski Nikolić i drugi volonteri udruge "Uz tebe sam" koja pomaže djeci s teškoćama u učenju i razvoju. Pomagali su im i članovi Dječjeg foruma III. OŠ i pedagoginja Vanja Bojanić, učiteljica hrvatskog jezika Dragana Sever te učenice 8.a, polaznice izbornog predmeta građanskog odgoja i voditelj predmeta Berislav Njegovec.

Radionica je započela veselo, uz ples i pjesmu o Svetom Nikoli, a zatim su uslijedile malo mirnije aktivnosti: čitanje slikopriča, tj. priča u kojoj su imenice prikazane crtežom što djeci olakšava čitanje i razumijevanje. Priče su bile o zimi, snjegoviću i Badnjoj večeri. U čitanju i odgovorima na pitanja pomagali su im volonteri pa su svi uspješno pročitali tekst, odgovorili na pitanja i nacrtali omiljeni dio priče.

Najkreativniji su ipak bili u izradi čizmica. Učiteljica Dijana Petek je od rola papirnatih ubrusa pripremila oblik čizmice, a zadatak učenika bio je ukrasiti čizmicu ukrasnim salvetama i vatom. Nastale su vrlo lijepe čizmice u kojima je sv. Nikola sigurno ostavio puno lijepih poklona.

Volonteri udruge "Uz tebe sam" ovim su radionicama demonstrirali projekt "Tata-mata učenje" u sklopu kojeg u prostoru udruge pomažu djeci u učenju i savladavanju školskog gradiva te provode kreativne radionice.

- U sklopu predmeta Građanski odgoj posjetili smo udrugu "Uz tebe sam", upoznali se s aktivnostima koje se tamo provode i ubrzo nakon toga učenice 8.a razreda odlučile su, unatoč obavezama koje već imaju, odvojiti svoje slobodno vrijeme i  volontirati u udruzi, pomagati djeci u učenju, družiti se s njima i na taj način im pomoći da ostvare svoje mogućnosti. Zato smo ponosni na naše učenice koje pokazuju da se građanski odgoj ne uči samo u teoriji - napomenuo je voditelj izbornog predmeta Građanski odgoj Berislav Njegovec te dodao kako je ovo druženje, u kojem su sudjelovali učenici prvog i drugog razreda, njihovi roditelji i članovi udruge, primjer dobre suradnje za koju se nada da će se nastaviti.

3-os-varazdin-radionice-nikolinje_1.JPG

3-os-varazdin-radionice-nikolinje_2.JPG

3-os-varazdin-radionice-nikolinje_3.JPG

3-os-varazdin-radionice-nikolinje_4.JPG

3-os-varazdin-radionice-nikolinje_5.JPG