U II. OŠ Varaždin 20 učenika iz Ukrajine, organizirana i humanitarna akcija Foto: II. OŠ Varaždin

U II. OŠ Varaždin 20 učenika iz Ukrajine, organizirana i humanitarna akcija

VV | 1.4.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U II. osnovnu školu Varaždin u zadnja dva tjedna pristiglo je 20 učenika iz Ukrajine. Uključeni su u redovnu nastavu od prvog do osmog razreda, a učenici i djelatnici II. osnovne škole srdačno su ih dočekali i pružili pomoć u snalaženju i učenju.

U školi je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja potrebnih stvari za učenike pristigle iz Ukrajine, pa se tako skupljao školski pribor, hrana, higijenske potrepštine te odjeća.

druga_osnovna_2.jpg

- U humanitarnu akciju uključio se Lions Klub Varaždin, koji je donirao novčana sredstva za kupnju nove odjeće i obuće za pristigle učenike iz Ukrajine. Predstavnici Lions Kluba Varaždin samoinicijativno su se uključili u humanitarni rad na lokalnoj razini kako bi učenicima omogućili ugodniji boravak u novoj okolini, a po završetku akcije učenicima i roditeljima podijeljeni su paketi koji su im potrebni za nastavak školovanja i suživot u Varaždinu - izvijestila je učiteljica Maja Šmic iz II. OŠ Varaždin, ujedno i članica Lions kluba Varaždin, koja zahvaljuje svojim kolegama iz kluba, roditeljima i učenicima te inicijatorima ove humanitarne akcije.