I umjetnička organizacija Gllugl prebacila se u virtualni svijet: predstava Duga online Foto: Ilustracija

I umjetnička organizacija Gllugl prebacila se u virtualni svijet: predstava Duga online

Igor Čolaković | 31.3.2020. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

I umjetnička organizacija Gllugl svoje je predstave ponudila online. Na njihovoj podstranici Virtualna scena dostupne su snimke njihovih predstava, ali i radio drama i priča za djecu, te izvedbe Glluglovih glazbenika, video spotovi i izložbe likovnih umjetnika.

- Iako nismo u mogućnosti uživo izvoditi svoje programe, Gllugl je i dalje uz vas. Pratite nas na našim stranicama. Naši su programi besplatni, a ako želite, možete nam pomoći uplatom donacija na HR5723600001102512596 (opis plaćanja: donacija). Kao neovisnoj umjetničkoj organizaciji, čiji dio članova čine slobodni umjetnici, svaka i najmanja pomoć bit će velik doprinos našem daljnjem radu - poručili su svojoj publici iz ove umjetničke organizacije.
Na mrežnoj stranici Gllugla dostupna je i njihova lutkarska predstava Duga, po istoimenoj pripovijetci Dinka Šimunovića, koja je nastala kao diplomski rad studenata Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku 2015. godine. Predstava je dobitnica šest međunarodnih nagrada, između ostalog i one za najbolju predstavu na Malom MESS-u, u Sarajevu 2016. godine. U predstavi koju je režirala Tamara Kučinović igraju Nikša Eldan, Kristina Fančović, Filip Eldan, Nino Pavleković, Sara Lustig i Luka Bjelica.

Na ovoj stranici dostupna je i njihova radio drama za djecu Sjednica miševa.

Označeno u