I ovih blagdana članovi Zajednice Cenacolo priređuju žive jaslice

V.M./Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 10:13h | Objavljeno u Društvo

Članovi Udruge Sveti Lovro Zajednice Cenacolo u bratovštini sv. Josipa u dane predstojećih blagdana 25. i 26. prosinca te 1. i 6. siječnja 2017. godine s početkom u 18 sati uprizorit će Žive jaslice u prostoru bratovštine u Cehovskoj ulici u Varaždinu.

Kako ističu iz Zajednice Cenacolo, jaslicama se na blizak i topao način oživljuje atmosfera Isusova rođenja. Sjajna scenografija, domaće životinje, uvjerljivi kostimi glumačko plesne ekipe s glazbenom podlogom razveseljavaju sve posjetitelje, koji se ne osvrću ni na prohladnu varaždinsku, zimsku večer. Veliku štalicu, kovačnicu, svratište, dućan, most, bunar, info štand, Betlehem na 80-ak metara kvadratnih oživljuju kovači, pastiri, plesači, stolari, Sveta obitelj, građani Betlehema s domaćim životinjama koje su dovezene iz staje.

Scenografiju, tekstove, kostime, glazbu, uvježbavanje, sve to rade mladići i djevojke volonterski, nitko ne dobiva plaću.

- Ove naše jaslice su simbol našeg rođenja, jer smo se u Zajednici ponovno rodili - kažuz članovi Cenacola.

Uprizorenje „Živih jaslica“ predstavlja biblijsku priču o Isusovom rođenju, od navještenja do rođenja. Predstave traju oko 30 minuta, nakon čega posjetioci mogu prošetati Betlehomom, slikati se s kostimiranim glumcima, životinjama ili dobiti informacije koje ih zanimaju o Zajednici Ceancolo na info štandu.

- Prekrasna je to obiteljska priča koja vrlo dirljivo i efektno privlači pozornost gledatelja posebice obitelji s djecom. Mnogi od njih se vraćaju predstavu odgledati i po više puta, što je dokaz da predstavlja malo koga ostavlja ravnodušnim - poručuju.

Scenski prikaz se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.