HNK u Varaždinu građanima i ovaj vikend priprema bogat kazališni program Foto: HNK

HNK u Varaždinu građanima i ovaj vikend priprema bogat kazališni program

vv | 23.3.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Na rasporedu su "Potpuna pomrčina" u režiji Ksenije Krčar, "Bogovi" Dalibora Matanića i monodrama Stojana Matavulja "Komušanje mozga"

Potpuna pomrčina

U petak 24. ožujka s početkom u 19,30 sati na Veliku scenu igra predstava POTPUNA POMRČINA Christophera Hamptona u režiji Ksenije Krčar.

Potpuna_pomrcina_WEB_13.jpg

Predstava otvara vrata u intimnost velikih pjesnika -  Verlainea i Rimbauda...ulazi u duboke slojeve njihovih teških i kompleksnih odnosa. Ova predstava tematizira strast i veliku poeziju ujedno komunicirajući sa sadašnjim društvom na direktan i pametan način. U pozadini je jasno naznačena atmosfera devetnaestostoljetnog Pariza, Londona, Bruxellesa, s društveno-političkim kontekstom. Vrijeme političkih prevrata, ekonomske krize, bolesti, hedonističkih užitaka u sjaju varietea i kavana, itekako se odražava na život glavnih protagonista i na njihovu poeziju kao izraz bunta prema tradiciji i društvenim konvencijama.

Igraju: Marinko Prga, Nikša Eldan, Ljiljana Bogojević, Katarina Arbanas, Zdenko Brlek i Filip Eldan

Bogovi

Već idući dan, u subotu 25. ožujka publika može pogledati predstavu Dalibora Matanića BOGOVI o kojoj se ne prestaje pričati iako je od premijere prošlo skoro godinu dana.

Brutalna predstava koja se ne obazire na političku korektnost, otvarajući toliko potrebnu analizu zašto je moderno društvo otišlo k vragu (Dalibor Matanić)

HNKV_Bogovi51.jpg

Predstava progovara o društvu u kojem se zlo olako shvaća i podrazumijeva, na društvo koje je izabralo površnost umjesto sadržaja i zavaravanje umjesto istine. Pitanje je da li će se hendikepi jedne generacije prenijeti na narednu. Jesmo li osuđeni na konstantno ponavljanje grešaka svojih predaka ili postoji šansa za nadogradnju? Kako ćemo se suočiti s boli kad shvatimo da su nam njihove greške u krvi? I hoćemo li se nasmijati ako ipak uspijemo maknuti teške zavjese i pustimo sunce neka uđe u našu kuću?

Igraju: Helena Minić Matanić, Marko Cindrić, Robert Plemić, Beti Lučić, Elizabeta Brodić, Hana Hegedušić, Karlo Mrkša, Stojan Matavulj i Senka Bulić

Nakon sjajnih reakcija na sadržaj i pohvala glumačkom ansamblu predstave BOGOVI pozivamo vas na subotnju  izvedbu koja počinje u 19,30 sati na Velikoj sceni.

Komušanje mozga

I za kraj vikenda, u nedjelju, 26. ožujka s početkom u 20 sati na Sceni Rogoz -  monodrama Stojana Matavulja KOMUŠANJE MOZGA.

67110ab8-c3f4-42de-b83e-c2ec694f2e1c.jpg

Priča o društvenoj stvarnosti, životu te pokušajima preživljavanja u današnjim uvjetima nasmijat će publiku do suza. Urnebesna komedija koja nije klasična monodrama, a ni klasični stand up, kroz sjajne glumačke kreacije, spontanost, šarm, toplinu i zvuke gitare progovara o suvremenoj umjetnosti, o kulturi, o vječnoj misteriji muško-ženskih odnosa, o stanju u društvu, politici…

Stojan Matavulj je za ovu predstavu, jednoglasnom odlukom žirija publike, osvojio zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“ na 44. Festivalu monodrame i pantomime, u Zemunu 2019.

ULAZNICE

Ulaznice su dostupne putem https://www.google.com/url?q=https online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Blagajna HNK u Varaždinu
telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Rezervirane ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kazališta najkasnije 24 sata prije početka programa.