HUMANITARNA AKCIJA Prošle godine obradovali 400 mališana, idući put žele dvostruko više Foto: Facebook

HUMANITARNA AKCIJA Prošle godine obradovali 400 mališana, idući put žele dvostruko više

| 10.1.2020. u 16:40h | Objavljeno u Društvo

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja. Dok je većina darovima obradovala najbliskije, neki su imali još dovoljno dobre volje i darežljivosti za one kojima je malo teže u životu. Naime, još 11. studenoga osnovana je Facebook grupa “Usrećimo barem jedno dijete za Božić” kojoj je cilj bio da se sastavi popis potrebite djece te njeni članovi odaberu koje dijete će usrećiti. 

Osnivač grupe je Katarina Stipan, prvostupnica sestrinstva, a sve je organizirala uz pomoć šogorice Maje Stipan, prijateljice Lucije Sviben, te prijateljice iz Siska, Kristine Lovrić.

- Očekujem treće dijete i sve stvari za dijete sam dobila od prijateljica i poznanika, tako da sam se na neki način htjela iskupiti i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Htjele smo naći način kako uveseliti barem djecu iz mnoštva tužnih priča za koje saznajemo preko mreža ili medija, a koja su najmanje kriva za situaciju u kojoj se nalaze - objasnila je Katarina koja je spomenula da joj je velika podrška bio i njezin muž Matija.

Akcija je završila 15. prosinca, a do tog vremena su uspjeli usrećiti čak 400 mališana.

- Kad sam formirala grupu bila bih zadovoljna da su se priključili samo prijatelji sa naše liste. Našli bi nekoliko dječice i iscrtali im osmijeh na lice. No, u nekoliko dana grupa je narasla na 9.000 članova koji ne mogu dočekati popise potrebnih pomoći. Iznenadilo me što u današnje vrijeme ima toliko onih koji žele pomoći - objasnila je Stipan te naglasila da će se grupa aktivirati i za Božić krajem 2020. godine.

- Sada smo vidjeli i koje greške moramo ispraviti, pokušat ćemo biti organizaniji i potruditi se da taj broj donacija barem udvostručimo. No, ako nam se jave domovi, bolnice ili odjeli tijekom godine, namjeravamo akciju podijeliti u grupi, a inače čekamo kraj godine, kada ćemo sa svime početi ranije i veselimo se ponovnom darivanju i tolikom odazivu - zaključila je Stipan.