Hrvoje Šenjug & The Bypassers objavili novi spot za pjesmu "The Cycle Continues" Foto: Autor fotografije: Bojan Gatalica

Hrvoje Šenjug & The Bypassers objavili novi spot za pjesmu "The Cycle Continues"

vv | 2.8.2023. u 14:28h | Objavljeno u Društvo

Hrvoje Šenjug & The Bypassers, novi bend na glazbenoj sceni, nedavno je objavio instrumentalni autorski album naziva „The Cycle Continues”. Debitantski album, u izdanju Croatia Recordsa, najavljen je uz singl „Zumba Jam”.

Album je dospio na 19. mjesto ljestvice najprodavanijih domaćih albuma (lista TOP 40), a u sklopu daljnje promocije premijera videospota za skladbu „The Cycle Continues“ emitirana je na CMC televiziji 28. srpnja 2023. godine. Na albumu se nalazi sedam pjesama koje međusobno čine svojevrsnu cjelinu, a žanrovski pripadaju određenoj kombinaciji rocka i jazza uz primjese klasične glazbe.

Autor glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente. To im otvara raznoliku paletu zvukovnih mogućnosti, a sve zajedno u mix i mastering uklopio je Marin Kereša.

Njihov drugi spot za pjemu s istoimenog albuma, „The Cycle Continues”, poslušajte na linku.

Uz glazbu koja je prilično dinamična te traži pozornost od slušatelja uklopila se i zanimljiva ilustracija naslovnice albuma za koju je zaslužna Laura Sajko, akademski obrazovana likovna umjetnica. Iako već nekoliko godina stvara i sudjeluje u raznim umjetničkim i dizajnerskim djelatnostima, ovo je njezina prva ilustracija albuma.

Hrvoje enjug Bypassers cover

Album je dostupan na svim većim glazbenim platformama za slušanje glazbe (Youtube, Spotify, Deezer itd.), a Bypassersi su 5. srpnja u atriju Starog grada u Varaždinu održali koncert u sklopu promocije autorskog albuma.