Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ organizira Opću planinarsku školu Foto: HPD Ivančica

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ organizira Opću planinarsku školu

D.P./Varaždinske vijesti | 25.1.2017. u 20:01h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ iz Ivanca od veljače do svibnja 2017. godine organizira Opću planinarsku školu. Škola polaznicima omogućuje stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama.

Plan i program planinarske škole temelji se na Pravilniku o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i sastoji se od predavanja i vježbi.

Predavanja će se održavati četvrtkom od 19.00 do 21.00 sat u prostorijama HPD „Ivančica“ u Ivancu, Gajeva ulica 13/3, a terenske vježbe vikendima u okviru izleta na: Ivančicu, Ravnu goru, Kalnik, Klek i Okrešelj - Savinjsko sedlo u Sloveniji.

Polaznici, koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja je uvjet za daljnje školovanje u okviru HPS-a.

U školu se mogu upisati svi punoljetni građani/ke, uz uvjet da su članovi planinarske udruge ili se učlane tijekom škole. Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na 70 % predavanja i vježbi (izleta).

Kotizacija za školu iznosi 100,00 kuna. Svi polaznici/ce dobit će u trajno vlasništvo pomoćno uže (zamku), a za provođenje vježbi još je potrebno imati barem jedan karabiner (sponku) i kompas.

Provoditelji škole su vodiči-instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, , spasioci HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je planinarski vodič i instruktor Dubravko Pejnović.

POČETAK ŠKOLE: 16. veljače 2017. godine (četvrtak) u 19.00 sati - prostorije HPD „Ivančica,“ Ivanec, Gajeva ulica 13/3.

Prijave na tel. 098 1760846, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Označeno u