Natjecanjem 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Jabuka", nastavljeno je 14. izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Natjecanje u Vinkovcima održano je u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza, a okupilo 20-ak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama morali koristiti i lokalne autohtone namirnice.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u četvrtak, 11. travnja. Sudionici natjecanja prvo su krenuli u turistički obilazak i upoznavanje s lokalnim gastronomskim delicijama. Posjetili su Acin salaš u Tordincima te Seosko gospodarstvo Korođ. Uvečer, nakon sastanka, počeli su pripremati menu od tri slijeda za svečanu večeru za preko 300 uzvanika koja se održala sljedećeg dana u restoranu Barun Trenk.
Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture, toplo glavno jelo od svinjskog buta, šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica te desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije Ocjenjivača HKS-a: Branko Žufika, Zlatko Sedlanić i Ivica Ljubek.
Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Dario Špehar s pomoćnikom Igorom Jularićem koji su predstavljali Hotel Plitvice i Hotel Jezero iz Plitvičkih Jezera. Drugo mjesto osvojili su Marin Sambolek i Dario Rodeš iz varaždinskog Hotela Turist, dok je Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotela u Varaždinu pripalo treće mjesto.
Hrvatski kuharski kup nastavit će se nakon ljeta, kada su preostala još dva kola koja će se održati u Bjelovaru i Pregradi.