HNS obilježio Majčin dan: Svaka majka nosi neizmjernu snagu, strpljenje i ljubav

vv | 13.5.2024. u 09:31h | Objavljeno u Društvo

Ženska inicijativa HNS-a organizirala je u nedjelju 12. svibnja, povodom Majčinog dana, druženje s građanima u Varaždinu, na Trgu kralja Tomislava.

- Varaždinke i Varaždinci su uživali u podjeli cvijeća i razgovoru o važnosti ovog dana, ali i planovima HNS-a. Akcija je naišla na izuzetno pozitivan odjek među građanima, a posebno su je pohvalile žene i majke, izražavajući zahvalnost što se ovaj dan obilježava na tako lijep način - priopćili su iz HNS-a.

- Majčin dan je prilika da odamo počast neizmjernoj snazi, strpljenju i ljubavi koje svaka majka unosi u odgoj svoje djece. Kao žena, majka i odgojiteljica, svjesna sam izazova s kojima se svakodnevno suočavamo. Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke neprestano radi na poboljšanju uvjeta za majke u našem društvu te želimo osigurati da se glas svih žena čuje i da njihove potrebe budu adekvatno zastupljene na svim razinama odlučivanja. Ponosna sam što mogu, kao predsjednica Ženske inicijative HNS-a, predlagati, podržati i promicati programe koji osnažuju žene u njihovim najvažnijim ulogama, jer biti majka je privilegija koja zaslužuje našu punu podršku i priznanje - rekla je Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a.

Akciji se pridružio kandidat HNS-a za Europski parlament Krunoslav Lukačić dijeleći cvijeće i razgovarajući s Varaždinkama o programu HNS-a i važnosti izlaska na izbore.

- Kao kandidat za Europski parlament, želim iskoristiti ovu priliku da čestitam Majčin dan svim majkama. Majke su stupovi naših obitelji i pokretači našeg društva, odgajajući generacije građana koji oblikuju budućnost naše zemlje i Europe. Na ovaj poseban dan, obavezujem se da ću raditi na promicanju politika koje podržavaju majke i obitelji, uključujući fleksibilno radno vrijeme, pristupačnu dječju skrb i jednakost plaća. Majčinstvo je jedno od najvažnijih uloga te kao društvo moramo cijeniti i podržavati naše majke svaki dan. Zajedno možemo izgraditi Europu koja slavi i podupire majke u svim aspektima života jer majke su za 10! Sretan Majčin dan! – naglasio je Krunoslav Lukačić.

- Ovom akcijom, Ženska inicijativa HNS-a je još jednom potvrdila svoju predanost poboljšanju položaja svih žena, a posebno majki u društvu. Majčin dan nam je i podsjetnik na važnost kontinuirane podrške i priznanja koje majke zaslužuju. HNS se zalaže za stvaranje okruženja u kojem će svaka majka imati priliku za ostvarenje svojih potencijala, uz podršku politika koje promiču jednakost i pravednost. Sretan Majčin dan svim majkama! - poručili su iz HNS-a.