Habijan otkrio kako se rješava stresa, a mladima poručio: "Rezultati ne dolaze preko noći" Foto: Ilustracija/Facebook Damir Habijan

Habijan otkrio kako se rješava stresa, a mladima poručio: "Rezultati ne dolaze preko noći"

VV | 24.5.2020. u 10:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski odvjetnik, predsjednik varaždinskog HDZ-a i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan na svojem je Facebook profilu objavio intervju kojeg su s njim napravili članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

U njemu je otkrio zašto je ušao u politiku, kako se rješava stresa, zašto bi Varaždinci trebali glasati za HDZ, a mladima koji se žele aktivno baviti politikom poručio da rade na sebi i svojem obrazovanju.

- Politika bi trebala biti poziv, a motiv za uključivanje u politički rad trebao bi biti želja da svojim djelovanjem učiniš nešto dobro za sredinu u kojoj živiš i radiš. Moja preporuka svim mladima koji se žele aktivno baviti politikom jest da rade na sebi, prije svega na svom obrazovanju. Obrazovanje ne prestaje završavanjem škole ili fakulteta. Obrazovanje traje cijeli život i mora biti cjeloživotno i kontinuirano. Isto tako, važno je biti strpljiv, jer rezultati ne dolaze preko noći. Uz strpljenje, potrebno je puno rada i volje, odricanja, ulaganja svog slobodnog vremena u nešto konstruktivno i kreativno. U konačnici, vjerujem da se trud doista uvijek isplati i bude prepoznat. Mi, nešto stariji, tu smo da mladima svojim iskustvom u svemu pružimo ruku i budemo potpora - rekao je Habijan.

Priznao je kako voli svoj odvjetnički posao, ali i da je sport postao njegov način života.

- Uz odvjetnički posao obavljam i funkciju predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina, što sve zajedno kumulativno zna rezultirati velikom količinom stresa i umora. To je dio posla i neizbježno je, no vrijeme koje posvetim slobodnim aktivnostima koje volim pomaže mi da lakše rješavam gomilanje tog stresa i sigurnije se suočavam sa svakodnevnim poslovnim izazovima. Za mene je to sport, konkretno Crossfit i trail, odnosno trčanje. Crossfit je kombinacija olimpijskog dizanja, kardio treninga i gimnastike, meni zapravo idealna kombinacija za rasterećenje i oslobađanje od stresa, a vrlo brzo postaje i više od sporta, postaje način života.

Označeno u