Habijan: Ministar potvrdio da je zahtjev za dodjelom nekretnina Sveučilišta Sjever u proceduri

IHR/Varaždinske vijesti | 11.4.2019. u 08:57h | Objavljeno u Društvo

- Na sastanku s ministrom Marićem razgovarao sam o zahtjevu Sveučilišta Sjever za dodjelom nekretnina u Optujskoj ulici za njihove potrebe. Ministar je potvrdio da je zahtjev uvršten  u proceduru i da će u što skorijem roku biti riješen i ono najvažnije, istaknuo je da je država spremna pružiti svu potrebnu pomoć za što kvalitetniji rad Sveučilišta Sjever - izjavio je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina nakon sastanka s ministrom državne imovine Goranom Marićem, koji je jučer bio u Varaždinu. 

Za daljnji razvoj Sveučilišta Sjever i otvaranje novih studija nužno je povećanje prostornih kapaciteta, o čemu je rektor prof. dr. sc. Marin Milković govorio na okruglom stolu koji je prošli mjesec održan na tom sveučilištu. Habijan je rekao kako je ovakav razvoj događaja nastavak suradnje na rješavanju problema s prostorom najmlađeg hrvatskog sveučilišta, a pitanje dodanih prostora za Sveučilište Sjever još je 2016. godine zastupničkim pitanjem u Hrvatskom saboru inicirao šef županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Sričak. On je zatražio da država Sveučilištu ustupi svoje zemljište i nekretnine u dijelu bivše vojarne u Optujskoj ulici, a  22. ožujka u Ministarstvu državne imovine održan je radni sastanak, kojeg je inicirao Stričak, a na kojem su bili državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakob, pomoćnik ministra graditeljstva Milan Rezo i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, o čemu smo pisali u Varaždinskim vijestima.

- Sastanak i najave resornog ministra samo su potvrda da će Sveučilište Sjever uskoro imati potrebne prostorne kapacitete za povećanje broja studija kao i za unaprijeđenje samog provođenja studija odnosno povećanje broja studenata. Naravno sve to me veseli, jer sam često isticao da grad Varaždin vidim kao grad studenata i da se u tom smjeru treba razvijati - zaključio je Habijan podsjećajući na svoje izjave u kampanji prije dvije godine da bi Varaždin trebao biti mali sveučilišni centar po uzoru na Oxford.

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik Josip Križanić i predsjednik županijske skupštine Varaždinske županije Aken Runac.

Označeno u