Gradu Ivancu stiže još 292.000 kn za Muzej planinarstva

VV | 28.9.2017. u 18:27h | Objavljeno u Društvo

S gotovo pola milijuna kuna bespovratnih potpora i obaveznim vlastitim udjelom, nastavit će se radovi na izgradnji 2. faze Muzeja planinarstva. U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU u srijedu su, 27. rujna, svečano potpisani ugovori o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice i po Programu podrške regionalnom razvoju. Među potpisnicima ugovora iz cijele Hrvatske bio je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao ugovor kojim resorno ministarstvo za projekt nastavka gradnje Muzeja planinarstva (2. faza) dodjeljuje iznos od dodatnih 292.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Za isti projekt resorno ministarstvo je u ožujku ove godine Ivancu dodijelilo potporu od 200.000 kuna, što znači da je sveukupno Grad za Muzej planinarstva ove godine povukao bespovratnih 492.000 kuna.

S ovim sredstvima, kao i s obveznim udjelom vlastitih sredstava, Grad će nastaviti planirane radove na gradnji druge faze muzejskog prostora.
U tijeku je priprema natječajnog postupka, a sukladno projektnoj dokumentaciji i troškovniku, predviđeno je izvođenje dijela armiranobetonskih radova, djelomično izvođenje izolacijskih radova, vanjskog vodovoda i kanalizacije te elektro – zemljani radovi. Prethodno će biti srušeni okolni stari, derutni objekti, kako je i planirano projektnom dokumentacijom i dozvolom.