Siniša Jenkač i nagrađeni učenici i sportaši Foto: Davor Pejnović

Gradonačelnik Siniša Jenkač upriličio prijem za uspješne mlade sportaše i učenike

VV | 3.7.2020. u 11:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Novi Marof i gradonačelnik Siniša Jenkač i u ovoj godini nastavljaju brigu o mladim sportašima i uspješnim učenicima s područja grada.

Svaki grad ima svoje istaknute sportaše i učenike, a oni koji su to bili i još uvijek jesu dobro znaju koliko je truda i volje uloženo da bi se ostvario uspjeh, rekao je gradonačelnik Jenkač na prijemu koji je organizirao kako bi onima koji su se dokazali i pokazali što sve znaju i mogu uručio novčane nagrade.

– Godišnje barem jednom pozovemo naše istaknute sportaše, kako one koji su dio naših sportskih klubova, tako i one koji su s područja Novog Marofa, a treniraju u nekim drugim sportskim klubovima i postižu zapažane rezultate. Ovoga su puta tu i uspješni učenici, a sve smo njih nagradili sa po 1500 kuna – rekao je Jenkač.

– Vjerujem da će to njima kao mladim ljudima dobro doći, neka im to bude poticaj da se i dalje bave sportom i da u budućnosti kada prekinu sa sportskom karijerom ostanu u sportu, bilo kao trener, sudac ili neka pokrenu klubove za sportove kojih nema na području Novog Marofa, a oni ih treniraju. Neka budu kvalitetni sudionici društva i pridonose razvoju jer je sport prekrasna aktivnost koja ne samo da oplemenjuje i brine o zdravlju, nego stvara i kvalitetne radne i organizacijske navike. Od onih koji su prošli kroz sport, rijetko tko nije uspio u životu – kazao je gradonačelnik.

Osim na sportaše, Grad Novi Marof može biti ponosan i na svoje učenike koji ostvaruju zapažene rezultate i uspjehe u različitim područjima, na brojnim natjecanjima diljem Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše.

Među 13 dobitnika novčane nagrade Grada Novog Marofa je atletičar Valentino Bečeheli, ovogodišnji državni prvak Hrvatske za juniore u dvorani i viceprvak Balkana na 400 metara i 4x400 za juniore u dvorani. Valentino je, osim što je pobijedio stariju konkurenciju, ostvario i normu za nastup na Europskom prvenstvu u Rietiju u Italiji. Ovim je naslovom trenutno 9. trkač na svijetu. Odlični rezultati u 2020. samo su nastavak dosadašnjih Valentinovih uspjeha, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sportskoj sceni.

Kadet streličar Adam Gradiščak prošle je godine postao državni prvak u Fieldu na Grebengradu te odradio prvu sezonu na inozemnim natjecanjima i ostvario vrijedne rezultate, a tako je nastavio i u 2020. U veljači je na Wa Star turniru u Varaždinu osvojio 3. mjesto u kategoriji zakrivljeni luk, dok je u ožujku na natjecanju u Sisku u istoj kategoriji bio najbolji.

Atletičarka Andrea Vuradin prošle je godine bila brončana na državnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke, a ove je godine na državnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke bila četvrta.

Janko Kišak mladi je atletičar koji je prošle godine osvojio titulu državnog prvaka za mlađe kadete u dvorani na 60 metara prepone, skoku u dalj i višeboju te naslov državnog prvaka za mlađe kadete vani, na 60 m prepone, skok u dalj, 60 m, 200 m prepone i višeboj. Ove godine Janko nije nastupao zbog zdravstvenih razloga.

Jasmin Drčec, član Savate kluba „Šimunec-Gym Novi Marof”, sudjelovao je na Svjetskom kupu za klubove Budapest Open 2020. u kategoriji seniora do 80 kg te na svom prvom nastupu osvojio brončano odličje.

Streličar Lovro Černi u ovoj je godini nastavio niz uspješnih nastupa na natjecanjima pa je tako na turniru Sisačka zima osvojio 2. mjesto u kategoriji zakrivljeni luk, seniori.

Motociklist Martin Vugrinec je, iako mlad, poznat i izvan granica Lijepe naše. Osvajač je mnogih titula i prvenstava, nakon što je još kao sedmogodišnjak vozio karting i postao prvak Slovenije. Jedini je junior s ovih prostora, odnosno cijele jugoistočne Europe, koji je uspio izboriti nastup na juniorskom prvenstvu Red Bull MotoGP Rookies Cupu 2014. godine.

Pavle Vujasin jedan je od uspješnih članova Grebengradskih streličara koji je oborio svjetski rekord na 25 metara u kategoriji goli luk, seniori.

Plivačica Tihana Kišak nastupila je prošle godine na devet natjecanja i ostvarila dobre rezultate te osvojila dva srebra i četiri bronce. Najviše se istaknula na velikom međunarodnom natjecanju u Mariboru na kojem je osvojila 3. mjesto u disciplini 100 metara leptir.

Streličarka Vida Puškadija je na svečanosti proglašenja najboljih u varaždinskom sportu u 2019. godini, održanoj u veljači ove godine, proglašena najboljom sportašicom gluhih osoba.

Ida Kolomanić polaznica je Centra izvrsnosti za matematiku i učenica Prve gimnazije u Varaždinu. Na ovogodišnjoj prvoj Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, Ida je ostvarila najbolji rezultat, stoga je sudjelovala i na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke. Ida je bila najbolja među hrvatskim predstavnicama, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je sjajnu srebrnu medalju. Čak je sedam puta sudjelovala na državnim natjecanjima i osvojila tri Oskara znanja, a već ima i pozivnicu za studiranje na Cambridgeu.

Karlo Štorga mladi je kuhar iz varaždinskog restorana Bedem koji je osvojio broncu kao član Regionalnog tima Varaždinske županije na Culinary World Cupu u Luxemburgu 2018. godine, dok je lani osvojio treće mjesto na međunarodnom školskom natjecanju u Italiji. Ove je godine na međužupanijskom natjecanju u Koprivnici osvojio drugo mjesto te je bio pomoćnik u nacionalnom timu Hrvatske na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu.

Mateja Vuradin ove je godine izabrana za najmaturanticu Druge gimnazije za školsku godinu 2019./20. Matejin opći uspjeh u sva četiri razreda bio je 5,0, a njezine su izvanškolske aktivnosti pohađanje Centra izvrsnosti iz matematike te dodatna nastava iz matematike – terenska nastava Eisenstadt-Sopron. Bila je uspješna na brojnim županijskim i državnim natjecanjima iz matematike.

gnm_nagrade_4.jpg

gnm_nagrade_3.jpg

gnm_nagrade_2.jpg