Grad Varaždin organizira besplatne interaktivne radionice za djecu od 17. lipnja Foto: Ilustracija

Grad Varaždin organizira besplatne interaktivne radionice za djecu od 17. lipnja

Varaždinske vijesti | 12.6.2019. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

Od 17. lipnja do 13. srpnja Grad Varaždin za svu djecu prigradskih naselja organizira besplatne interaktivne radionice. Projekt BIRD - Besplatne Interaktivne Radionice za Djecu provodit će se za djecu školske dobi, a održavat će se radnim danima (od ponedjeljka do petka) u jutarnjim satima (od 10 – 13 h) kroz četiri tjedna, svaki tjedan u drugom mjesnom odboru.

Kroz razne igre i aktivnosti koje obuhvaća projekt BIRD, djecu se želi potaknuti na međusobno druženje, socijalizaciju, omogućiti im da razvijaju neovisnost i samostalnost te im pokazati kako na kreativan način i uz puno zabave, kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme pod ljetnim praznicima. Klinci i klinceze imat će tako priliku da svakodnevno provedu tri sata u igri, brojnim sportskim i interaktivnim aktivnostima, likovnom stvaralaštvu, glazbenim radionicama poput pjevanja ili sviranja gitare, natječući se, rješavajući kvizove, izvodeći pokuse, te uz razne druge zabavne i edukativno osmišljene sadržaje, a sve pod budnim okom stručnih voditelja. Sve aktivnosti pomno su odabrane kako bi poticale i stimulirale puni razvoj dječjih potencijala, a o kvaliteti programa svjedoče brojni prošlogodišnji mališani koji već jedva čekaju početak ljetnih radionica.

Program je besplatan za svu djecu, a za male sudionike predviđena je i užina. Na završnom zajedničkom druženju koje će se održati 13. srpnja 2019. u Poljani Biškupečkoj, uz piknik, igru i zabavu, obilježit će se završetak ljetnih radionica.

RASPORED ODRŽAVANJA PROGRAMA:

Črnec Biškupečki 17. 6. - 21. 6.
Zbelava 24. 6. - 28. 6.
Hrašćica 1. 7. - 5. 7.
Poljana Biškupečka 8. 7. - 12. 7.
ZAVRŠNO DRUŽENJE I IGRE za sve sudionike – Poljana Biškupečka 13. 7. 

Na blagdane Tijelovo (20. 6.) i Dan državnosti (25.), radionice se neće održavati.

Idejna začetnica pokretanja radionica BIRD je Dijana Puškadija Topić, a projekt provodi Lana Žiher.