Grad Varaždin objavio javni poziv građanima za ostvarivanje prava na servis ili kupnju bicikla Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Varaždin objavio javni poziv građanima za ostvarivanje prava na servis ili kupnju bicikla

VV | 15.2.2022. u 14:04h | Objavljeno u Društvo

Dobra vijest za varaždinske bicikliste koji žele povoljnije servisirati svoj stari bicikl ili kupiti novi!

Iz Grada Varaždina su izvjestili kako je na službenim internet stranicama danas, u utorak 15. veljače godine objavio javni poziv građanima za ostvarivanje prava na poticaje za servis ili kupnju bicikla. U gradskom proračunu već je za tu namjenu rezervirano 250.000 kuna.

- S ciljem poticanja građana na korištenje bicikla u javnom prometu na siguran način, Grad Varaždin će i ove godine sufinancirati troškove servisiranja bicikla koji već posjeduju građani s 50% troškova servisa, odnosno do maksimalno 200 kuna po korisniku poticaja. Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je u proračunu za ovu godinu osigurao ukupno 100.000 kuna. Mjeru sufinanciranja servisa starog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. veljače do 15. travnja godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Podsjećaju kako je Grad Varaždin početkom godine postao član mreže gradova i regija Europske biciklističke federacije, će također sufinancirati kupnju novog bicikla s 300 kuna po korisniku poticaja. Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je osigurao ukupno 150.000 kuna u gradskom proračunu. Mjeru sufinanciranja kupnje novog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. travnja do 15. kolovoza 2022. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

- Pravo na subvenciju može se ostvariti u varaždinskim trgovinama bicikla i biciklističke opreme: Beciklin u Jalkovečkoj ulici 5, Bike box u Ulici Augusta Cesarca 5, Panex dinamic u Optujskoj ulici 50 i u Ulici Braće Radić 157, te u trgovinama Rog joma u Zagrebačkoj ulici 94 i u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 10 a. Za ostvarivanje prava na subvenciju građani su dužni predočiti važeću osobnu iskaznicu i potpisom pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjaviti da nisu iskoristili subvenciju za servis ili kupnju bicikla ove godine. Svaki građanin može ostvariti pravo na samo jednu subvenciju tijekom ove godine, bez obzira radi li se o kupnji ili servisu.

Javni poziv dostupan je OVDJE

Označeno u