Grad Varaždin: Nagrađeni najbolji učenici varaždinskih osnovnih škola

| 20.6.2022. u 13:26h | Objavljeno u Društvo

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, danas, u ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održan je prijem za nagrađene učenike varaždinskih osnovnih škola, državne i županijske prvake u natjecanjima u znanju i sportu u ovoj školskoj godini. Najboljim varaždinskim učenicima i njihovim mentorima čestitke su uputili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

- Mislim da je to jedan odličan rezultat! Ovo je prilika da vam čestitam. Vaše znanje je nešto što vam nitko nikada ne može oduzeti. Moram zahvaliti i vašim mentorima koji su vam uspjeli usaditi vaše znanje. Materijalno nestaje u sekundi, ali znanje je nešto što će vas pratiti cijeli život. Stekli ste i naviku natjecanja. To što ste stekli znanje i natjecateljski duh koristit će vam u životu i kad ćete tražiti posao jer poslodavci više traže zaposlenike koji imaju razvijen natjecateljski duh - naveo je gradonačelnik čestitajući svim učenicima na njihovim uspjesima.

get_hi_media_1.jpeg

Učenicima su za nagradu uručene knjige „Ilustrirana povijest znanosti“, dok su članovi sportskih ekipa dobili zahvalnice kao i po pet besplatnih ulaznica za varaždinske bazene.

U ime svih nagrađenih učenika zahvalila su se učenice Mila Maretić i Iva Pavlic. Zahvalile su se posebno roditeljima te mentorima koji su svoje znanje prenijeli učenicima i omogućili im izvrsne rezultate na natjecanjima.

Pregled nagrađenih učenika:

Ukupno je nagrađeno 54 učenika, troje državnih prvaka, troje ih je osiguralo nastup na međunarodnim olimpijadama znanja. Tri učenika iz VI. OŠ Varaždin su sudjelovala na međunarodnim natjecanjima: Mila Maretić – matematička olimpijada, Luka Kolarić – robotika, 1. Mjesto, Gabrijel Kraljić – robotika, 1. mjesto, te učenica I. OŠ Varaždin, Prutki Barbara – robotika, 1 mjesto. Imamo 3 državna prvaka: Ivančević Katarina, II. OŠ – Lidrano,scenski nastup, Rođak Marin, VI. OŠ - robotika i Androlić Tomo, VII. OŠ -Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

7 osvojenih drugih mjesta na državnom natjecanju: Prikratki Franko, II. OŠ - Robotsko spašavanje žrtve, Weiser Elena, IV. OŠ - biologija, Marčec Fran, V. OŠ - sudoku, Obelić Mirta, V. OŠ - mladi tehničari, robotika, Crnički Jakov, VI. OŠ – mladi tehničari, elektronika, Maretić Mila, VI. OŠ - fizika i Rođak Marin, VI. OŠ – informatika, algoritmi.

3 treća mjesta na državnom natjecanju osvojili su: Patafta Sven, II. OŠ – tehnička kultura, graditeljstvo, Zeljko Matea, V. OŠ – mladi tehničari, maketarstvo i modelarstvo i Manojlović Zara, VI. OŠ - astronomija.

get_hi_media_2.jpeg

Uz njih još je 29 učenika osvojilo prva mjesta na županijskim natjecanjima, te je sveukupno 45 naših mladih sugrađana osvojilo vrlo visoka mjesta u svojim kategorijama natjecanja.

Vrlo aktivni i uspješni su bili i naši mladi sportaši. 81 učenik je u ekipnim sportovima osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju, njih 12 plasiralo se na poluzavršnicu državnog natjecanja, dok su njih 13 bili državni prvaci u graničaru za 3. i 4. razrede, njih 12 su osvojile drugo mjesto na državnom natjecanju u ženskom rukometu za 5. i 6. razrede, te njih 36 su osvojili treće mjesto na državnom natjecanju u nogometu, futsalu i odbojci, što sveukupno čini veliki uspjeh za čak 154 mlada sportaša.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin su ove školske godine bili također vrlo aktivni i uspješni, te su osvojili 15 mjesta na državnim natjecanjima i to 8 učenika je osvojilo prvo mjesto u svojoj kategoriji: Roginek Mirna, Kosec Nikola, Sabati Predrag, Pičija Leona, Habek Mladen, Uzelac Antonia, Skuhala Antonija i Kolarić Karlo, dok je 7 učenika osvojilo drugo mjesto.

get_hi_media_3.jpeg

get_hi_media_4.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci