Grad Varaždin: Nagrađeni najbolji učenici varaždinskih osnovnih škola

| 20.6.2022. u 13:26h | Objavljeno u Društvo

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, danas, u ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održan je prijem za nagrađene učenike varaždinskih osnovnih škola, državne i županijske prvake u natjecanjima u znanju i sportu u ovoj školskoj godini. Najboljim varaždinskim učenicima i njihovim mentorima čestitke su uputili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

- Mislim da je to jedan odličan rezultat! Ovo je prilika da vam čestitam. Vaše znanje je nešto što vam nitko nikada ne može oduzeti. Moram zahvaliti i vašim mentorima koji su vam uspjeli usaditi vaše znanje. Materijalno nestaje u sekundi, ali znanje je nešto što će vas pratiti cijeli život. Stekli ste i naviku natjecanja. To što ste stekli znanje i natjecateljski duh koristit će vam u životu i kad ćete tražiti posao jer poslodavci više traže zaposlenike koji imaju razvijen natjecateljski duh - naveo je gradonačelnik čestitajući svim učenicima na njihovim uspjesima.

get_hi_media_1.jpeg

Učenicima su za nagradu uručene knjige „Ilustrirana povijest znanosti“, dok su članovi sportskih ekipa dobili zahvalnice kao i po pet besplatnih ulaznica za varaždinske bazene.

U ime svih nagrađenih učenika zahvalila su se učenice Mila Maretić i Iva Pavlic. Zahvalile su se posebno roditeljima te mentorima koji su svoje znanje prenijeli učenicima i omogućili im izvrsne rezultate na natjecanjima.

Pregled nagrađenih učenika:

Ukupno je nagrađeno 54 učenika, troje državnih prvaka, troje ih je osiguralo nastup na međunarodnim olimpijadama znanja. Tri učenika iz VI. OŠ Varaždin su sudjelovala na međunarodnim natjecanjima: Mila Maretić – matematička olimpijada, Luka Kolarić – robotika, 1. Mjesto, Gabrijel Kraljić – robotika, 1. mjesto, te učenica I. OŠ Varaždin, Prutki Barbara – robotika, 1 mjesto. Imamo 3 državna prvaka: Ivančević Katarina, II. OŠ – Lidrano,scenski nastup, Rođak Marin, VI. OŠ - robotika i Androlić Tomo, VII. OŠ -Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

7 osvojenih drugih mjesta na državnom natjecanju: Prikratki Franko, II. OŠ - Robotsko spašavanje žrtve, Weiser Elena, IV. OŠ - biologija, Marčec Fran, V. OŠ - sudoku, Obelić Mirta, V. OŠ - mladi tehničari, robotika, Crnički Jakov, VI. OŠ – mladi tehničari, elektronika, Maretić Mila, VI. OŠ - fizika i Rođak Marin, VI. OŠ – informatika, algoritmi.

3 treća mjesta na državnom natjecanju osvojili su: Patafta Sven, II. OŠ – tehnička kultura, graditeljstvo, Zeljko Matea, V. OŠ – mladi tehničari, maketarstvo i modelarstvo i Manojlović Zara, VI. OŠ - astronomija.

get_hi_media_2.jpeg

Uz njih još je 29 učenika osvojilo prva mjesta na županijskim natjecanjima, te je sveukupno 45 naših mladih sugrađana osvojilo vrlo visoka mjesta u svojim kategorijama natjecanja.

Vrlo aktivni i uspješni su bili i naši mladi sportaši. 81 učenik je u ekipnim sportovima osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju, njih 12 plasiralo se na poluzavršnicu državnog natjecanja, dok su njih 13 bili državni prvaci u graničaru za 3. i 4. razrede, njih 12 su osvojile drugo mjesto na državnom natjecanju u ženskom rukometu za 5. i 6. razrede, te njih 36 su osvojili treće mjesto na državnom natjecanju u nogometu, futsalu i odbojci, što sveukupno čini veliki uspjeh za čak 154 mlada sportaša.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin su ove školske godine bili također vrlo aktivni i uspješni, te su osvojili 15 mjesta na državnim natjecanjima i to 8 učenika je osvojilo prvo mjesto u svojoj kategoriji: Roginek Mirna, Kosec Nikola, Sabati Predrag, Pičija Leona, Habek Mladen, Uzelac Antonia, Skuhala Antonija i Kolarić Karlo, dok je 7 učenika osvojilo drugo mjesto.

get_hi_media_3.jpeg

get_hi_media_4.jpeg