Gordana Labaš izlaže u ciklusu „Šest izloga traži autora“

vv | 3.4.2022. u 10:17h | Objavljeno u Društvo

U sklopu izložbenog projekta Kerameikona „Ceramica Multiplex 2022“, odnosno izložbenog ciklusa „Šest izloga traži autora“,  od 9. travnja do 15. svibnja u Galeriji K10/IZLOZI u Kukuljevićevoj 10, Varaždin, moći će se razgledati izložba Gordane Labaš  „Fraktalne spoznaje“

Gordana Labaš, keramičarka i pedagoginja, rođena je 1961. u Zagrebu, a u  Varaždinu živi od 1965. godine. Nakon gimnazije, završila je Pedagošku akademiju u Čakovcu, smjer razredne nastave, a nakon toga studij na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. Od 1985. godine zaposlena je u Centru za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar " u Varaždinu, gdje radi s osobama s teškoćama u razvoju. Keramikom se bavi od 1997. godine, educirajući se i usavršavajući svoja znanja u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih u Varaždinu.

Sudjelovala je u Kerameikonovom edukacijskom ciklusu „Uči od slavnih“, na više radionica Heide Nonnenmacher (Njemačka) i Velimira Vukičevića (Srbija), na radionici Ide Blažičko (Hrvatska) te na radionici fraktalnog crtanja Martine Kosec (Hrvatska). Isto tako, sudjelovala je na mnogim stručnim studijskim putovanjima, u organizaciji Kerameikon-a, u Portugal, Španjolsku, Italiju, Mađarsku, Austriju...Tijekom dosadašnjeg 25-godišnjeg umjetničkog djelovanja i bavljenja umjetničkom keramikom sudjelovala je na velikom broju Kerameikonovih skupnih žiriranih izložbi u domovini i inozemstvu.

Izložba, čiji su organizatori KERAMEIKON i HKU (Hrvatsko keramičarsko udruženje), podupire Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Varaždin i Varaždinska županije.

Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, a koordinacija Željka Bračko.